Andrei Caramitru: „Am așa o senzație – USR/Plus poate ieși pe locul 1 Duminică și sigur câștigă detașat toate orașele mari din România. O sa fie cutremur mare. Clasa politica “veche” sau se va reforma până în 2020 – va copia ce facem noi și, după, construim împreună normalitatea -sau se va prăbuși. Mă uimește surpriza unora …”

(Last Updated On: May 23, 2019)

USR, singurul partid din România care a propus oameni noi în structurile teritoriale are o șansă istoriă duminică. În orașele mari ale țării, potrivit sondajelor, este pe primul loc. Rămâne de văzut dacă și orașele mici și medii îi vor vota/

Andrei Caramitru: „Am așa o senzație – USR/Plus poate ieși pe locul 1 Duminică și sigur câștigă detașat toate orașele mari din România. O sa fie cutremur mare. Clasa politica “veche” sau se va reforma până în 2020 – va copia ce facem noi și, după, construim împreună normalitatea -sau se va prăbuși.

Andrei Caramitru: „Am așa o senzație - USR/Plus poate ieși pe locul 1 Duminică și sigur câștigă detașat toate orașele mari din România. O sa fie cutremur mare. Clasa politica “veche” sau se va reforma până în 2020 - va copia ce facem noi și, după, construim împreună normalitatea -sau se va prăbuși.  Mă uimește surpriza unora ...” 1

Mă uimește surpriza unora cică mari analiști care nu cred că PSD poate lua doar 20% de la 45% acum doi ani. Oameni buni, gândiți-vă puțin ca să înțelegeți:
– orice partid la putere are o eroziune de vreo 6-7% care merg spre opoziție. Din cauza haosului absolut din ultimii ani, eroziunea poate fi lejer de 10%

– votantii de atunci, multi, au votat de fapt pentru seriozitate și stabilitate – ”PSD mai fură, dar face ceva, are cei mai competenti oameni, e liniște cu ei”. Aceștia se mută acum masiv spre Ponta și ALDE (cf sondajelor vreo 12-15%)

– prezenta mai mare la vot acum merge in totalitate spre opoziție. Daca doar 5% merg in plus, înseamnă 10 puncte câștigate de opoziție.

Deci 20% e absolut rezonabil și rațional. Gândiți un pic. Și da – cred ca e foarte posibil ca Alianța USR/PLUS să ia peste PSD”.

Potrivit ultimului sondaj IMAS înainte de alegeri, partidele sunt cotate astfel:
PNL 28,5%
PSD 21%,
Alianța 2020 USR-PLUS 19,6%
Andrei Caramitru: „Am așa o senzație - USR/Plus poate ieși pe locul 1 Duminică și sigur câștigă detașat toate orașele mari din România. O sa fie cutremur mare. Clasa politica “veche” sau se va reforma până în 2020 - va copia ce facem noi și, după, construim împreună normalitatea -sau se va prăbuși.  Mă uimește surpriza unora ...” 2
Pro România 9,9%
ALDE 9,8%,
PMP 6,2%
uDMR 3,8%