(Last Updated On: May 16, 2019)

Încep să se limpezească lucrurile în ceea ce privește Ordonanța dată de Viorica Dăncilă. Uber și Bolt anunță că își continuă activitatea cu șoferi autorizați.

Astăzi a fost dată prima amendă pentru un șofer UBER pentru transport ilegal de persoane de după intrarea în vigoare a ordonanţei a fost dată ziua în amiaza mare, în zona Unirii din București, anunță Digi 24.

Adrian: „Dacă tot v-ați enervat că am rămas fără Uber și Bolt, poate: - nu mai dați niciun fel de bacșiș taximetriștilor - aveți bani schimbați și le plătiți la centimă - cereți bon fiscal ÎNTOTDEAUNA - le luați numărul și ...” 1

Contravenientul are autorizaţie, însă pentru altă localitate, nu pentru Bucureşti, aşa că agentul de circulaţie l-a amendat cu 1000 de lei. În replică, şoferul amendat a notat în procesul verbal că practică transportul de persoane în baza unui contract prestabilit cu o firmă din Bucureşti şi practic ar fi în regulă.

Adrian Mihaltianu: „Dacă tot v-ați enervat că am rămas fără Uber și Bolt, poate:
– nu mai dați niciun fel de bacșiș taximetriștilor
– aveți bani schimbați și le plătiți la centimă

– cereți bon fiscal ÎNTOTDEAUNA
– le luați numărul și îi reclamați imediat ce se comportă aiurea
– le interziceți să fumeze și le cereți să dea drumul la aer condiționat

– îi pozați / filmați pe cei care refuză să ia curse
– nu mai vorbiți cu ei
– le cereți imperativ să oprească muzica deranjantă

– le refuzați cursa dacă nu au centuri pe locurile din spate (acolo unde ar trebui să și stați, că de-aia luați taxiul și nu mașina unui prieten; și pe care centuri poate le și purtați)
– îi trageți pe dreapta atunci când conduc ca bezmeticii

Și, în general, dacă nu vă mai comportați ca niște oi duse la tăiere ori de câte ori sunteți abuzați de un taximetrist. E viața voastră, sunt banii voștri, timpul vostru.

Apropo de asta, mersul pe jos face piciorul frumos, iar orașele noastre nu-s atât de mari pe cât credeți. Un autobuz/metrou și 10 minute de plimbare nu au omorât pe nimeni”.