Decizie. Liviu Dragnea la Pușcărie! Judecătorii au hotărât pedeapsa care-l trimite la închisoare! Până luni seara trebuie să se predea Poliției

(Last Updated On: May 27, 2019)

Liviu Dragnea a fost condamnat luni de Înalta Curte la 3 ani șu 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman. Decizia e definitivă și executorie. Completul de 5 judecători a menținut sentința din primă instanță.

În primă instanță, Dragnea fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, dar a atacat sentința. Liviu Dragnea mai are o condamnare cu închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului.

Achitare Olguta Sefu pentru abuz in serviciu, 1 an cu suspendare pentru fals intelectual, anunță G4Media.

Decizie. Liviu Dragnea la Pușcărie! Judecătorii au hotărât pedeapsa care-l trimite la închisoare! Până luni seara trebuie să se predea Poliției 1

Balaban Constantin achitat pentru abuz, 1 an cu suspendare pentru fals intelectual
Gheorge Nicușor achitat pentru abuz, condamnat 3 luni suspendare pentru fals

Botorogeanu Adriana – 2 ani cu suspendare
Miloș Rodica – 3 ani cu suspendare
Marineci Ionel – 3 ani cu suspendare
Bombonica Prodana – Încetare proces penal, achitare pentru abuz în serviciu

Dragnea a fost acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii Directiei de Protectie a Copilului Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) si Anisa-Niculina Stoica (46 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii, potrivit ziare.com.

“Timp de 8 ani si jumatate si 4 ani si jumatate, nimeni nu a vazut ca cele doua secretare lipseau de la munca? In conditiile in care daca alti functionari lipseau 10 minute erau sanctionati!”, spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.