600.000 euro. Judecată în Italia vs România. Despăgubiri record pentru familia unui român rezident în Italia, decedat în accident rutier în România

(Last Updated On: May 13, 2019)

Familia unui român decedat într-un accident de circulație în România, dar cu domiciliul în Italia, a primit despăgubiri în valoare de 600.000 de euro. În România erau șanse foarte mici să primească această sumă.

Deși accidentul s-a întâmplat în România, iar șoferul vinovat conducea o mașină înmatriculată în România, cazul a fost judecat de o instanță din Italia, deoarece una dintre victime avea rezidența definitivă în Italia, informează gazetaromaneasca.com.

600.000 euro. Judecată în Italia vs România. Despăgubiri record pentru familia unui român rezident în Italia, decedat în accident rutier în România 1

Cazul din România, judecat în Italia, în urma căruia s-au obținut 600.000 de euro pentru familia unui decedat, se referă la un accident petrecut la data de 29 septembrie 2016, în jurul orei 6:20, pe raza minicipiului Caransebeș, pe DN 68, la km 7+600.

Sentința, dată de Tribunalul din Milano, la data de 20 aprilie, a.c., reprezintă o sumă record pentru o asemenea speță, unică: accident în altă țară decât cea de rezidență a decedatului, daunele fiind plătite de corespondentul societății de asigurări din România.

Avocatul care a apărat aceast caz este Gianluca Trabalza, cel care, în urmă cu un an și jumătate a mai obținut o cifră record de despăgubire în urma unui accident rutier, de această dată în Italia: un milion de euro.