Și Plângeri penale! Româncă în Anglia: „Am ajuns acasă fără sa fi reușit sa votez, după 3 ore si jumătate de stat la coada …voi da statul roman in judecata la CEDO pentru ca mi-a încălcat dreptul la vot garantat prin Constituție. Ziua asta nu poate rămâne așa. Eu ma pun pe treaba si daca …”

(Last Updated On: May 27, 2019)

Mii de români din diaspora au plecat dezamăgiți ieri din fața secțiilor de votare după ce nu au reușit să voteze, chiar dacă au stat ore bune în șir la coadă. După organizarea defectuoasă a alegerilor în străinătate a fost lansată o petiţie online prin care se cere demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, „pentru sabotarea, încă o dată, a românilor de peste hotare şi a dreptului acestora de a vota”.

„Noi, semnatarii petiţiei şi români cu drept de vot, îi cerem demisia lui Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe şi responsabil pentru organizarea alegerilor în diaspora. Cerem demisia pentru sabotarea, încă o dată, a românilor de peste hotare şi a dreptului acestora de a vota. Vă îndemnăm să vă daţi demisia urgent, pentru că sunteţi incompetent”, se arată în textul petiţiei iniţiate ca şi Campanie Declic.

Și Plângeri penale! Româncă în Anglia: „Am ajuns acasă fără sa fi reușit sa votez, după 3 ore si jumătate de stat la coada ...voi da statul roman in judecata la CEDO pentru ca mi-a încălcat dreptul la vot garantat prin Constituție. Ziua asta nu poate rămâne așa. Eu ma pun pe treaba si daca ...” 1

Vlad Mixich a scris pe Facebook: „Medic român, cu practică și studii în trei mari instituții medicale, ce credeți că a făcut duminica asta? A muncit să mai salveze niște pacienți? A lucrat la următoarea invenție care va salva vieți? S-a relaxat cu prietenii? Nu oameni buni, a stat 11 ore și jumătate la coadă la vot la o secție din Anglia. UNSPREZECE ore ca să i se permită să-și exercite dreptul de bază în orice democrație.

Pentru că așa își respectă guvernul PSDragnea cetățenii.

Și Plângeri penale! Româncă în Anglia: „Am ajuns acasă fără sa fi reușit sa votez, după 3 ore si jumătate de stat la coada ...voi da statul roman in judecata la CEDO pentru ca mi-a încălcat dreptul la vot garantat prin Constituție. Ziua asta nu poate rămâne așa. Eu ma pun pe treaba si daca ...” 2

Alți doi prieteni, unul în Belgia și celălalt tot în Anglia, nu au reușit să voteze după ce au stat 7 (ȘAPTE) ore la cozi. Și vorbesc doar de cazurile de oameni pe care-i cunosc personal.

Păi în secunda doi (cel puțin) ministrul de externe ar fi fost demis mai ales că asta s-a mai întâmplat o dată și tot pe mandatul lui.

Dar nu, chiar și după ce a pierdut clar alegerile, acest individ și acoliții săi continuă să-și sfideze poporul cu un tupeu inegalat de la Ceaușescu încoace.”

Mihaela Călinoiu: „Am ajuns acasa fara sa fi reusit sa votez, dupa 3 ore si jumatate de stat la coada, 3,5 ore din viata mea, si totusi jumatate din cat au stat altii. Am stomacul ghem de nervi de la umilinta pe care am inghitit-o azi la Birmingham. Eu, miile de romani care astazi, 26 mai 2019, nu au apucat sa voteze si sutele de mii de romani care au votat dar care au fost siliti sa petreaca 7, 8, 10, 11 ore la cozi. Mi-e rau fizic, mi se zbate stomacul de rusine si de umilinta de nu-l calmez cu nimic si nu vreau sa uit vreodata ziua asta, cu miracolul si cu mizeriile ei.

Nu vreau sa uit cum Guvernul Romaniei si-a impiedicat efectiv si strategic cetatenii sa voteze, incalcandu-le, prin neadaptarea spatiilor de vot la numarul de romani care traiesc in afara tarii, un drept garantat prin Constitutie, nu vreau sa uit ce am auzit la cozi, povestile oamenilor, motivatiile lor, cele trei incercari ale unui cuplu tanar cu doi copii de a vota, de trei ori au venit la coada, de trei ori a trebuit sa plece, nu vreau sa ii uit pe romanii care au adus ceai si cafea si biscuiti celor incolonati, nu vreau sa uit furia si nevoia de a ne debarasa de insi care ne indeasa pe gat galeti de umilinta, nu vreau sa uit ceea ce a fost dovada cea mai clara a exodului romanesc. Nu vreau sa uit privirile politistilor englezi carora nu le venea sa creada ca romanii se lupta pentru un drept de la sine inteles, politistii aia ar fi organizat de 100 de ori mai bine votul, si nu vreau sa uit ca am drepturi. Nu vreau sa uit de mizeria repetata a lui Teodor Melescanu, care trebuie sa dispara acum, instant, demisia!, nu vreau sa uit ca avem de ani de zile un portofoliu pentru un ministru al romanilor de pretutindeni, intamplator acum pe marele ministru il cheama Stefan Radu Oprea, care exista ca o sfidare, nu ca un ajutor. Demisia, bai, demisia!!

Dupa ziua asta mi-am promis ceva: nu doar ca voi face sesizari la BEC, la Ministerul de Externe si la ambasada Romaniei in UK si plangeri penale, dar voi da statul roman in judecata la CEDO pentru ca mi-a incalcat dreptul la vot garantat prin Constitutie. Ziua asta nu poate ramane asa. Eu ma pun pe treaba si daca mai sunteti care vreti sa faceti asta ma ofer eu, imediat ce ma dumiresc cum, sa va ajut si ghidez. Stiti unde ma gasiti.
In rest, bravooo baaai!! Ati fost fantaaastici!”