(Last Updated On: April 6, 2019)

Florin Morariu a devenit primul român care primeşte Distincţia pentru Curaj a Reginei Marii Britanii. Medalia i-a fost acordată pentru pentru eroismul de care a dat dovadă în timpul atacurilor teroriste de la Londra, din iunie 2017.

„Sunt foarte emoţionat dar în acelaşi timp sunt şi foarte fericit pentru această distincţie. Aş vrea să vă spun să nu uitaţi, oriunde v-aţi afla, în orice colţ al lumii, să nu uitaţi că sunteţi români. Vă iubesc”, a declarat Florin Morariu, citat de observator.tv.

(Video) Momentul în care eroul Florin Morariu e decorat din partea Reginei Marii Britanii 1

Florin Morariu a scris pe Facebook: Bună seara tuturor , vreau să vă mulțumesc pentru susținerea acordată pt miile de mesaje și pt miile de încurajări și să vă spun că costumele purtate nu sunt decât dress code dar adevăratul Morariu Florin e acesta cu bune și rele . Vă Mulțumesc 😘🤗”

(Video) Momentul în care eroul Florin Morariu e decorat din partea Reginei Marii Britanii 2

Îmbrăcat la patru ace, Florin, românul care şi-a riscat viaţa şi i-a confruntat pe terorişti, a fost primit cu fast la Turnul Londrei.

Vezi video aici:

Gestul eroic din vara anului 2017 i-a adus un premiu pe care statul britanic nu l-a mai acordat de 24 de ani – Distincţia Reginei pentru Curaj.