Victor: „PERICOLUL HAZNALEI… Cu ani in urma, înainte de ’89, o frumoasă si distinsa profesoara săsoaică dintr-o localitate din vecinătatea Sibiului, a căzut in haznaua din curtea scolii, motiv pentru care soțul dânsei a cerut autorităților pașapoarte pentru emigrarea întregii familii in Germania si le-a obținut …doua intrebari”:

(Last Updated On: April 18, 2019)

România nu este în stare să construiască nici măcar WC-uri moderne în școli. Nu este de mirare că milioane de români au ales să plece. Nu ai cu cine aici. Pur și simplu nu ai cu cine.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a transmis, miercuri, că în bugetul din acest an a fost alocată suma de 65 milioane lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor în cele 1.180 de unităţi de învăţământ care funcţionează cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcţiilor de învăţământ, anunță news.ro. pariu că nici în 5 ani nu va fi rezolvată problema.

Bercea Cornelius-Victor: „PERICOLUL HAZNALEI… Cu ani in urma, înainte de ’89, o frumoasă si distinsa profesoara săsoaică dintr-o localitate din vecinătatea Sibiului, a căzut in haznaua din curtea scolii, motiv pentru care soțul dânsei a cerut autorităților pașapoarte pentru emigrarea întregii familii in Germania si le-a obținut.
Victor: „PERICOLUL HAZNALEI... Cu ani in urma, înainte de '89, o frumoasă si distinsa profesoara săsoaică dintr-o localitate din vecinătatea Sibiului, a căzut in haznaua din curtea scolii, motiv pentru care soțul dânsei a cerut autorităților pașapoarte pentru emigrarea întregii familii in Germania si le-a obținut ...doua intrebari”: 1

Nu bănuiam atunci ca peste decenii, situația a mii de scoli din RO sa rămână neschimbata, avand WC-uri in curte, fara canalizare, caz unic in UE. Ultima tragedie, mediatizata, cea a copilului care si-a pierdut viata cazand in fosa haznalei din curtea scolii, ridica imperativ doua intrebari:

1.De ce nu se fac controale si nu se dau sanctiuni in vederea remedierii urgente a situatiilor care pot periclita viata romanilor, inainte, nu dupa inregistrarea unor tragedii?…

2.Cand se vor aloca fonduri, nu pentru ,,pensii speciale”, ci pentru rezolvarea acestei probleme stringente?… (daca as fi demnitar, as face o interpelare parlamentara pe aceasta tema)…”