(Last Updated On: April 16, 2019)

Luni seara un microbuz cu români din Germania a fost spulberat de tren în județul Buzău. 3 persoane au murit pe loc, o tânără a murit marți dimineață. Alte 12 persoane sunt internate în spital.

O tânără rănită în accidentul de luni seară din judeţul Buzău, unde un microbuz plin cu oameni a fost lovit de un tren Interregio, a murit la spital, marţi dimineaţă. Alte două persoane se află în stare critică, anunță Stirile Pro Tv.

Update. 4 morți, 12 răniți. O tânără a murit marți dimineața după ce un microbuz a fost spulberat de tren pe DN 2B. Pasagerii veneau din Germania. Martor: “Am sunat, ne-au rugat persoanele respective pe care i-am scos să sunăm la familiile lor...” 1

Accidentul s-a petrecut luni seara pe Drumul Național 2B, care leagă orașul Buzău de Brăila. Trei oameni au murit și alți 13 au ajuns la spital, după ce un microbuz plin cu pasageri a fost lovit în plin de un tren.

Salvatorii au declanșat planul roșu de intervenție, iar polițiştii încearcă să afle de ce șoferul microbuzului nu a oprit la semnalele care anunțau venirea trenului.

16 pasageri se aflau în microbuzul morţii când s-a produs tragedia. La o intersecţie cu calea ferată, şoferul a ignorat toate semnalele, a rupt barieră şi a ieşit direct în fata trenului. Locomotiva a lovit în plin microbuzul şi l-a târât câteva sute de metri.

Martor: “Am coborât şi am fost acolo în principiu am crezut că a dat peste un om după ce am ajuns acolo am văzut că era microbuzul.”

Martor: “Am sunat, ne-au rugat persoanele respective pe care i-am scos să sunăm la familiile lor.”

Pasagerii se întorceau din Franţa şi Germania, iar din Oradea, microbuzul ar fi trebuit să-i ducă teferi până acasă, în localităţi din judeţele Galaţi, Vrancea şi Brăila.

Şoferul microbuzului este din Galaţi şi are 51 de ani. Este singurul care a suferit doar răni superficiale şi nu a avut nevoie de spitalizare. Poliţiştii i-au deschis însă dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.