(Last Updated On: April 16, 2019)

Surse politice citate de G4Media spun că Liviu Dragnea vrea să o dea afară din Guvern dacă nu adoptă Ordonanțele de Urgență care-l pot scăpa de închisoare. Așa se poate împlini și „profeția” Elenei Udrea de acum câteva zile: „Nu m-ar mira daca, dupa Grindeanu si Tudose, si Viorica Dancila ar trece la Pro Romania…”

Potrivit surselor G4Media.ro în acest moment Dăncilă continuă să refuze adoptarea OUG, dar nu este clar dacă va rezista presiunilor majore exercitate de liderii PSD. În plus, premierul Dăncilă ar fi fost deranjată de atacurile mediatice la adresa familiei sale, puse pe seama răcirii relațiilor cu Dragnea.

Surse.  Dragnea vrea să o dea afară din Guvern pe Viorica dacă nu va adopta OUG-ul cu modificari la Codurile Penale. Ce spune Elena Udrea? „Nu m-ar mira daca, dupa Grindeanu si Tudose, si Viorica Dancila ar trece la Pro Romania...” 1

Liderul PSD, Liviu Dragnea, intenționează să o schimbe pe Viorica Dăncilă din funcția de prim-ministru dacă Guvernul nu va adopta ordonanța de urgență cu modificări la Codurile Penale, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse din partid. Ar fi al treilea premier schimbat după Sorin Grindeanu și Mihai Tudose de la câștigarea alegerilor de către majoritatea PSD-ALDE în decembrie 2016.

Potrivit surselor G4Media.ro, după noua amânare în procesul lui Dragnea de la Înalta Curte, liderul PSD i-ar fi transmis premierului Dăncilă că OUG-ul de modificare a Codurilor Penale trebuie adoptat până cel târziu la 20 mai, data următorului termen.

Dragnea a reluat presiunile asupra premierului Dăncilă înaintea ședinței CEX programată pentru miercuri, ora 12, la Palatul Parlamentului, unde ar urma să voteze remanierea miniștrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero și Tudorel Toader.

În locul lui Toader la portofoliul justiției ar fi luate în calcul variantele Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae și Robert Cazanciuc. Dacă premierul Dăncilă se opune schimbării lui Toader, liderul PSD ar lua în calcul inclusiv scenariul reorganizării guvernului. Acest lucru presupune votarea unei noi echipe guvernamentale în Parlament.

Un indiciu al tensiunilor majore dintre Dragnea și Dăncilă este o relatare a reporterului Antena 3 acreditat pe Guvern care a transmis, luni, informația că premierul nu este de acord cu remanierea propusă de liderul PSD pe motiv că ar fragiliza poziția partidului și a guvernului înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai și în plină președinție a UE.

Un alt indicator al degradării relațiilor dintre liderul PSD și șeful Guvernului este o altă informație prezentată pe surse de ziarul Adevărul, care a titrat luni că Anca Alexandrescu, prezentată drept ”cerberul lui Dragnea din Guvern” ar fi îndepărtat de premierul Dăncilă.

”Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Tensiunile dintre Dăncilă şi garda sa impusă de Dragnea vin în contextul în care premierul refuză să adopte ordonanţa de urgenţă care l-ar salva pe liderul PSD de emoţiile unei noi condamnări”, scrie Adevărul.ro.

Mai mulți lideri PSD în frunte cu Liviu Dragnea au criticat public Guvernul și pe ministrul justiției, Tudorel Toader, din cauză că nu au adoptat OUG-ul promis, deși partidul a adoptat la sfârșitul anului trecut o decizie în acest sens.

Elena Udrea: „Situatia lui Dragnea din zilele acestea mi-a prilejuit o constatare. Odata cu femeile sustinute de el in diverse functii publice importante, a cazut si povestea ca femeile ar fi mai loiale si mai devotate decat barbatii.

Nu m-ar mira daca, dupa Grindeanu si Tudose, si Viorica Dancila ar trece la Pro Romania”.