(Last Updated On: April 24, 2019)

Secţia de Pediatrie a Spitalului din Rădăuţi, judeţul Suceava, s-a închis, după ce cei doi doctori care lucrează acolo au intrat în concendiu de sărbători.

Directorul s-a temut să îi împiedice, de teamă că îşi vor demisia. În tot acest timp, cel mai apropiat spital care îi poate trata pe micii pacienţi este la 40 de kilometri depărtare, scrie stirileprotv.ro.

Secția de Pediatrie a unui spital din România închisă pentru că medicii și-au luat liber de Paște. “Cum e posibil aşa ceva? Ce facem cu copiii? Ajungem aici, constatăm că nu îi primeşte...” 1

În secţia de Pediatrie a Spitalului din Rădăuţi sunt trataţi, în medie, în fiecare lună, 200 de copii. În mod normal, de pacienţi ar trebui să se îngrijească patru medici, dar unitatea medicală are numai doi, pentru că alţii nu au vrut să vină să lucreze aici.

Cei doi pediatri au intrat în concendiu de sărbători, iar secţia s-a închis. Singura şansă pentru copiii bolnavi a rămas acum spitalul de la Suceava, aflat la 40 de kilometri depărtare.

“Cum e posibil aşa ceva? Ce facem cu copiii? Ajungem aici, constatăm că nu îi primeşte şi întârziem mai bine de o oră până ajungem la Suceava. Și dacă e în stare gravă?” – este indignată o mamă.

Situaţia nu le convine nici medicilor şi asistentelor de la Urgenţe. Ei sunt cei care trebuie să le explice părinţilor că spitalul nu le poate trata copii, dacă sunt în stare gravă.

Conducerea spitalului susţine că a încercat să îi convingă pe cei doi pediatrii să nu îşi ia concediu în acelaşi timp, dar s-a lovit de un refuz. Directorul spune că dacă nu le-ar fi aprobat zilele libere, doctorii şi-ar fi dat demisia.