(Last Updated On: April 9, 2019)

Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sporturilor, fostă campioană de natație născută în România, a vorbit într-un interviu despre legătura cu țara noastră.

Fosta sportivă a ajuns la 9 ani în Franţa, via Algeria, unde tatăl său obţinuse un contract de muncă. Ea a marcat o premieră pentru ţara să adoptivă în 1998, câştigând titlul mondial, la 200 m spate, în Australia, la Perth, şi s-a întors cu o medalie olimpică de argint, de la JO din Sydney, în anul 2000, unde culmea, aurul a fost luat de brăileanca Diana Mocanu.

Românca din guvernul Franței. De ce și-a botezat copiii în România. “Ca să aibă cultura, religioasă românească, ortodoxă, și ca să fie ceva care ...” 1

Roxana s-a retras din activitatea sportivă în 2004, a devenit comentator sportiv de televiziune, pentru ca, mai apoi, să se ocupe de programe sociale în nataţie, să cocheteze cu politica şi să fie numită ministrul Sporturilor în Franţa, în toamna anului trecut. Asta, în timp ce şi-a făcut o frumoasă familie, cu 3 copii, alături de un jurnalist francez. Copii, care au fost toţi botezaţi În România, informează stirileprotv.ro.

Roxana Mărăcineanu, Ministrul Francez al Sporturilor: “Ca să aibă cultura, religioasă românească, ortodoxă, și ca să fie ceva care ne leagă de România și care-i leagă de România”.

Roxana se simte complet integrată în societatea franceză, dar duce lipsa conversaţiilor familiare, care în România au loc la orice colţ de stradă.

Roxana Mărăcineanu: “Poți să întâlnești pe cineva pe stradă, poți să-i povestești toată viața ta și până la urmă, la sfârșit, după două ore în care ai împărțit compartimentul în tren, unde ai vorbit de toate, spui: “Dar până la urmă cum te cheamă?” Acolo e invers: prima chestie e Cum te cheamă? Ce faci în viață? Ce meserie ai?”

Andreea Esca: ”Ce-i place soţului în România?”

Roxana Mărăcineanu, Ministrul Francez al Sporturilor: ″A gustat zilele trecute fasole bătută și i-am zis: “Asta e singura chestie care cred că sunt capabilă să o fac și o să ți-o fac, ca să încerc și acasă, să vezi dacă e la fel ca aici”.