Radu Hossu: „PSD și ALDE au nevoie de o ruptură publică, pentru că încep alegerile. Tudorel Toader va fi, vezi doamne, mărul discordiei. Dragnea vrea să candideze, Tăriceanu la fel. La europarlamentare trebuie să mimeze că nu sunt împreună.  Iohannis nu îl va desemna nici pe Nicolicea și nici pe Șerban Nicolae. Că și Președintele e în campanie electorală. Tot ceea ce vedem acum este …”

(Last Updated On: April 17, 2019)

Campania electorală pentru europarlamentare a devenit de astăzi mai interesantă. PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader. Acesta are două variante. Își dă demisia, se pune un ministru interimar care dă Ordonanțele de Urgență dorite de Dragnea. Sau nu-și dă demisia, va fi revocat de Viorica Dăncilă dar decretul trebuie să ajungă la Klaus Iohannis pentru semnat, astfel că președintele Klaus Iohannis intră în joc.

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, miercuri, decizia luată în ședința PSD de retragere a sprijinului politic pentru Tudorel Toader, anunțând că a fost votată în ședință demiterea acestuia și speră că decizia să fie dublată de demisie, informează Hotnews.

Radu Hossu: „PSD și ALDE au nevoie de o ruptură publică, pentru că încep alegerile. Tudorel Toader va fi, vezi doamne, mărul discordiei. Dragnea vrea să candideze, Tăriceanu la fel. La europarlamentare trebuie să mimeze că nu sunt împreună.  Iohannis nu îl va desemna nici pe Nicolicea și nici pe Șerban Nicolae. Că și Președintele e în campanie electorală. Tot ceea ce vedem acum este ...” 1

Miron Damian: „Ah, râdem degeaba de dna Dăncilă de data asta, inclusiv subsemnatul se face vinovat: premierul chiar are temei să-i ceară demisia dlui Toader după ce l-a „demis” (propus spre revocare, formal vorbind). Conform Constituției (art 107, alin 3), demisia ar impune numirea unui interimar la Justiție, propunerea de revocare, în schimb, trebuie să aștepte publicarea decretului. Până atunci, dl Toader rămâne ministru”.

Jurnalistul Mircea Marian: „Un singur lucru mai am de spus: Tudorele, nu demisiona!!!
Te susținem! (…)

Las-o pe Vasilica să ceară revocarea, fiindcă distracția începe când Iohanis i-o trimite înapoi. Sesizarea la CCR o va scrie probabil Toni, crescătorul de struți.
Deci, Tudorele: îți închipui că ești Athos, în Cei trei muschetari, te încui în pivnița de vinuri a ministerului, împreună doamna consilier, și #reziști!”

Radu Hossu: „PSD și ALDE au nevoie de o ruptură publică, pentru că încep alegerile. Pentru popor ei se vor rupe (asta trebuie să fie percepția publică), dar pentru ei se vor pupa în continuare (Tăriceanu are nevoie de majoritatea PSD din Senat, să nu uităm).

Tudorel Toader va fi, vezi doamne, mărul discordiei. Dragnea vrea să candideze, Tăriceanu la fel. La europarlamentare trebuie să mimeze că nu sunt împreună.

Iohannis nu îl va desemna nici pe Nicolicea și nici pe Șerban Nicolae. Că și Președintele e în campanie electorală.

Tot ceea ce vedem acum este un teatru iefin pentru naivi. Să ținem bine minte asta când dezbatem nuanțe de alb și negru legate de actorii principali ai zilei de azi”.