(Last Updated On: April 15, 2019)

Dacian Cioloș transmite un mesaj funcționarilor di România să nu se mai lase călcați în picioare de politicieni. El dă exemplu pe Olguța Șefu care nu l-a refuzat pe Dragnea și a permis angajarea unor activiste de partid la Direcția Copilului Teleorman. Ele munceau la PSD dar erau plătite din bani publici.

Liviu Dragnea, la preces astăzi, potrivit G4Media: „Vreau sa fac cateva comentarii cu privire la motivare, la faptele care mi se imputa. După ce am citit motivarea am vazut ca mi se imputa ca am instigat-o pe Alesu in 2008. Dacă o să fiu condamnat aș vrea să știu pentru ce.

Procesul lui Dragnea. Dacian Cioloş: „Cum arată o dramă personală. Olguța Șefu, victima unui proces din care s-a ales cu ani grei de pușcărie ...pentru că cineva nu a avut curajul să refuze un mare mahăr local...Olguța Șefu a semnat ca niște oameni de partid să fie plătiți din ...” 1

Nu am inteles legatura dintre fascism si procesul meu. Afirm că sunt nevinovat. Vă asigur că nu am știut că cele două doamne nu merg la serviciu. Am considerat și consider că este un dosar politic. Timpul va confirma aceste aspecte”.

Dacian Cioloş: „Cum arată o dramă personală.
Olguța Șefu este o femeie care trece printr-o dramă personală de proporții. În mod paradoxal, ea este victima unui proces din care s-a ales cu ani grei de pușcărie. Numele ei este posibil să nu spună publicului nimic, e doar încă un nume de funcționar public prins într-un dosar de corupție în urma căruia va plăti scump o semnătură.

Pe de altă parte, numele lui Liviu Dragnea nu mai are nevoie de nicio prezentare. Numele lui se găsește în dosarul în urma căruia Olguța Șefu va merge la pușcărie. Pentru că semnătura dată a fost pentru el. O semnătură care părea inofensivă, probabil, atunci când a fost dată, așa cum chiar respectiva doamnă spunea cu amărăciune: „Eu semnam sute de astfel de rapoarte… Este posibil să fi semnat ca primarul“.

Din nefericire pentru România, așa funcționează administrația publică locală instrumentată de către PSD în ultimii 30 de ani. Dosare neverificate, semnături puse fără să știi de ce le dai, hârtii care circulă fără să fie asumate și prejudicii pe care le plătim la nivelul întregii societăți.

Politicienii fac presiuni pentru că li se permite. În cazul de față, avem și ani grei de pușcărie, pentru că cineva nu a avut curajul să refuze un mare mahăr local. O tragedie personală, una care se adaugă dramei naționale prin care trece România.

Olguța Șefu a semnat ca niște oameni de partid să fie plătiți din bugetul alocat copiilor din județul Teleorman. Aproape că victimele corupției trec nebăgate în seamă, o notă de subsol în dosarul unui om care declară senin că e dispus să meargă până la capăt dacă este condamnat.

Avem aici o lecție importantă pentru noi toți, cu precădere pentru cei care trebuie să administreze bunul mers al statului român. La ei, la funcționarii publici, trebuie să facem un apel cât se poate de dureros. Nu mai cedați presiunilor, nu plătiți voi pentru cei care dețin puterea la un moment dat, gândiți-vă la voi și la familiile voastre și, mai presus de orice, gândiți-vă la oamenii nevinovați din România care suferă din cauza caracatiței construite de PSD”.