(Last Updated On: April 15, 2019)

Olimpiada satelor din Transilvania a ajuns la ediția a 9-a.  Concursul de matematică reunește cei mai buni elevi din mediul rural din opt județe.

Nicușor Dan a scris pe Facebook: „O idee excepțională: Olimpiada satelor din Transilvania. Ajuns la ediția a 9-a, concursul de matematică reunește cei mai buni elevi din mediul rural din opt județe.

Nicușor Dan: „O idee excepțională: Olimpiada satelor din Transilvania.  Concursul de matematică reunește cei mai buni elevi din mediul rural din opt județe.Există, din păcate, o ...” 1

Există, din păcate, o mare diferență între oportunitățile pe care le au elevii din orașe față de elevii din sate. Doar un procent de 2-3% dintre studenți provin din mediul rural.

Este responsabilitatea noastră să reducem diferența între oportunitățile pe care le au elevii din orașe și cei din sate. Este un drum lung. Până atunci, concursuri pe discipline adresate elevilor din sate pot să ajute la descoperirea de talente.”

Peste 130 de elevi din şcolile satelor şi comunelor judeţelor Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sibiu şi Sălaj au participat în acest sfârşit de săptămână la Olimpiada satelor din Transilvania, un concurs interjudeţean de matematică pentru clasele IV-VIII.

Ajuns la a noua ediţie, evenimentul este organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Gheorghe Şincai” Bobota şi Primăria comunei Bobota, din comisia ştiinţifică făcând parte profesori universitari de la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de matematică.