(Last Updated On: April 17, 2019)

Ministerul Afacerilor Interne prezintă povestea unei voluntare SMURD care a ales să salveze vieți în timpul liber în loc să stea prin cluburi.

Ministerul Afacerilor Interne a scris pe Facebook: „O cheamă Andreea, are de 22 de ani și este din Tulcea.

În 2015 a venit în București având o dilemă: medic sau militar?
Până la urmă, a devenit studentă a Universității de Apărare, dar nu a uitat medicina. În urmă cu un an a devenit voluntar SMURD și de atunci timpul ei liber este dedicat salvării oamenilor și nu numai.

Ministerul Afacerilor Interne: „Andreea, pentru noi ești omul zilei! În 2015 a venit în București având o dilemă: medic sau militar? - O singură dată am fost în club. Nu mi-a plăcut și după o oră eram acasă îmbrăcată în combinezon....” 1

– O singură dată am fost în club. Nu mi-a plăcut și după o oră eram acasă îmbrăcată în combinezon.
– Stai îmbrăcată în uniformă în casă?

– Eu așa îi spun unității de pompieri: acasă… aici îmi petrec tot timpul liber. Am stat odată și 18 ore în unitate, erau cazuri foarte multe și a fost nevoie de mine. Țin minte că atunci am salvat un bebeluș de numai un an.

– Astăzi ai avut parte de un altfel de pacient… ai salvat un porumbel. Cum ai reușit?
– I-am oferit ceea ce noi salvatorii avem…DRAGOSTE. Dacă nu ai dragoste de oameni și de animale, nu poți să lucrezi în meseria aceasta. Acum mă scuzați, trebuie să merg la un incendiu.

Ministerul Afacerilor Interne: „Andreea, pentru noi ești omul zilei! În 2015 a venit în București având o dilemă: medic sau militar? - O singură dată am fost în club. Nu mi-a plăcut și după o oră eram acasă îmbrăcată în combinezon....” 2 Ministerul Afacerilor Interne: „Andreea, pentru noi ești omul zilei! În 2015 a venit în București având o dilemă: medic sau militar? - O singură dată am fost în club. Nu mi-a plăcut și după o oră eram acasă îmbrăcată în combinezon....” 3

După câteva minute, Andreea intra în imobilul incendiat și ieșea ținând în brațe un cățel intoxicat cu fum. I-a administrat oxigen și a stat lângă el până și-a revenit.
La 22 de ani, această tânără superbă a ales să-și dedice timpul liber pentru a salva!
Andreea, pentru noi ești omul zilei!”

Voluntariat SMURD
Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica, în folosul altora, fara a primi o contraprestatie materiala; activitatea de interes public este activitatea desfasurata în domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învatamânt, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar si altele asemenea.

SMURD a inceput ca un serviciu complet voluntar. In anul 1990, acest lucru era complet neobisnuit si a stirnit multe reactii din partea sindicatelor si a diferitelor autoritati care au considerat voluntariatul egal cu amatorismul. Totusi, dupa citiva ani de functionare, s-a dovedit ca voluntariatul poate insemna si profesionalism la un grad inalt. Fara voluntarii nostri, medici, asistenti, studenti, elevi, etc. SMURD nu ar fi existat in ziua de azi.

Pentru inscrierea ca voluntar, va rugam sa ne transmiteti un email la adresa: voluntar@smurd.ro

Va rugam sa specificati in emailul trimis varsta dvs. si domiciliul sau orasul/judetul unde ati dori sa va inscrieti ca voluntar SMURD.