(Last Updated On: April 16, 2019)

Mihai Sturzu are o problemă cu gratuitățile pentru studenți. Trenurile sunt astfel pline iar călătorii „normali” nu mai găsesc locuri.

Potrivit Legii nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanţării învăţământului, toţi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat) în cadrul instituţiilor acreditate de stat, indiferent de vârstă, merg gratis cu trenul, anunță Adevarul.

Mihai Sturzu: „Una dintre cele mai proaste idei ale Guvernului României a fost să acorde bilete gratuite NELIMITATE studenților. De ani de zile nu mai găsești ...” 1

Mihai Sturzu a scris pe Facebook: „Una dintre cele mai proaste idei ale Guvernului României a fost să acorde bilete gratuite NELIMITATE studenților. De ani de zile nu mai găsești locuri în tren pentru că studenții patriei se plimbă nonstop, oriunde ii taie capul (chiar nu știu când mai învață sau merg la cursuri).

Să nu mă înțelegeți gresit, consider că este util ca studenții să beneficieze de bilete de tren gratuite între domiciliu și locul unde studiază, un drum dus-intors pe săptămână ar fi mai mult decât util. În plus, ar fi corect să beneficieze de transport gratuit oriunde (nu numai în țară), atunci când participă la conferințe, competiții sau alte evenimente legate de studiile lor.

Dar, am văzut cu ochii mei oameni în vârstă stând pe jos în tren în timp ce niște loaze pe care cu greu le puteai numi studenți se lăfăiau într-un compartiment întreg și se hăhăiau prostește.

PS: Economic, toată “ingineria” asta doar mută niște bani din bugetul Ministerului Educației în cel al Ministerului Transporturilor.”