Mihai Mironica: „Un politician român de la guvernare donează pentru o clădire arsă în Franța, acolo unde s-au strâns deja aproape 700 de milioane pentru restaurare. În România, o tânără arsă pe mai mult de jumătate din corp este purtată prin toată țara pentru că cele 13 paturi pentru astfel de pacienți sunt …”

(Last Updated On: April 18, 2019)

Jurnalistul Mihai Mironica aduce în discuție gesturile politicienilor care se lipesc de incendiul de la Catedrala Notre-Dame, dar în țară nu fac nimic. De exemplu, Gabriela Firea a anunțat că donează 10% din salariu, iar Consiliul Județean Cluj oferă 100,000 de lei pentru refacerea catedralei Notre Dame. Însă, aceștia nu fac nimic pentru paturile de arși.

O tânără de 25 de ani care a suferit arsuri grave pe 50% din suprafața corpului și pe căile respiratorii în noaptea de duminică spre luni, în urma unui accident, nu poate fi tratată în niciun spital din România. Reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat pentru HotNews.ro că “se caută soluții pentru ca tânăra să fie transferată în Belgia”, iar tratamentul să fie suportat de Casa de Asigurări, însă nu au putut preciza când se va face transferul.

Mihai Mironica: „Un politician român de la guvernare donează pentru o clădire arsă în Franța, acolo unde s-au strâns deja aproape 700 de milioane pentru restaurare. În România, o tânără arsă pe mai mult de jumătate din corp este purtată prin toată țara pentru că cele 13 paturi pentru astfel de pacienți sunt ...” 1

Familia tinerei a demarat o campanie de strângere de donații și intenționa, inițial, să o transfere în Olanda. Mădălina Neculai este internată, în acest moment, la Spitalul Județean din Constanța, care nu are condiții de siguranță pentru a îngriji pacienți mari arși.

Mihai Mironica: „Ieri, un politician român de la guvernare donează pentru o clădire arsă în Franța, acolo unde s-au strâns deja aproape 700 de milioane pentru restaurare.

Tot ieri, în România, o tânără arsă pe mai mult de jumătate din corp este purtată prin toată țara pentru că cele 13 paturi pentru astfel de pacienți sunt ocupate… Cele 13 paturi, 11 în București, două în Brașov, e tot ce are România după ce i-au murit 64 de oameni într-un incendiu”.