(Last Updated On: April 17, 2019)

Medicul nutriţionist Lavinia Bratu susţine că morcovii sunt foarte buni în lupta cu guturaiul și gripa.

“Un studiu realizat la Harvard a arătat că femeile care mânăncă zilnic un morcov, reduc riscurile atacului de cord cu 22%. Un alt studiu ce a implicat 90.000 de infirmiere, urmărite timp de 8 ani, a arătat că, prin consumul de morcovi de 5 sau mai multe ori pe săptămână, riscul accidentelor cerebrovasculare s-a redus în mod spectaculos cu 68%!

Studiile ce au examinat persoane ce consumă beta-caroten – morcovi, spanac, broccoli, grapefruit roz -, au dovedit doar un procent de 40-70% probabilitate de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar, spre deosebire de cei cu niveluri scăzute de beta-caroten”, spune medicul nutriţionist Lavinia Bratu, pentru adevarul.ro.

Medicul nutriţionist Lavinia Bratu: „Femeile care mânăncă zilnic un morcov, reduc riscurile atacului de cord cu 22%....Pectatul de calciu, un tip de fibră solubilă în morcov, se dovedeşte a deţine proprietăţi ce scad colesterolul; vitaminele B şi câteva minerale, inclusiv o doză semnificativă de...” 1

Nu doar beta-carotenul este esenţial la morcov.

“Pectatul de calciu, un tip de fibră solubilă în morcov, se dovedeşte a deţine proprietăţi ce scad colesterolul; vitaminele B şi câteva minerale, inclusiv o doză semnificativă de Ca şi K se pot lua tot din morcov. Eu recomand celor cu dietă vegetariană, pentru creşterea nivelului de Ca, să bea zilnic 200 mililitri suc proaspăt de morcov. Acidul folic ajută la păstrarea unui sânge sănătos şi nu numai”, a mai spus Lavinia Bratu.