(Last Updated On: April 12, 2019)

Medicul cardiolog Luiza Petre, specialist în nutriție, lucrează și la un cabinet de nutriție la New York unde propune o nouă metodă de slăbit, cu ajutorul răciturilor bunicii, pe care le reinventat într-o era modernă.

Luiza Petre, citată de Stirile Pro Tv: “E o poveste mai lungă cum am ajuns să fac ce fac acum, am practicat medicină normală, cardiologie timp de cinci ani, și a fost un moment care mi-a schimbat un pic cariera și filosofia de viață, a fost un punct de răscruce să spun. Am avut o pacientă de 22 de ani care a murit în urma unor complicații cardiace legate de obezitate, o mamă a unui copil mic. Și atunci am avut un punct de reflecție.”

Luiza Petre, medicul român care vrea să-i slăbească pe americani cu suplimente inspirate de răciturile bunicilor. „Proteinele din răcituri sunt o sursă senzațională de proteină și sănătoase” 1

Luiza Petre are un lanț de clinici de nutriție și stil de viață sănătos și și-a extins activitatea și către alte cartiere ale orașului. A renunțat la gărzile de la spitale și turele lungi, când a văzut că afacerea ei este foarte profitabilă.

A atras în clinicile ei personal de specialitate, din unitățile medicale new-yorkeze, și a patentat câteva metode proprii de nutriție, cu care îi slăbește inteligent, pe americani, bazându-se pe cunoștințele din Facultatea de Medicină.

Luiza Petre: “Intrăm în detalii medicale, vedem ce dietă și stil de viață au, apoi le creăm un program care este individualizat pentru ei, practic îi învățăm cum să mănânce, cum să își facă cumpărăturile, cum să meargă la restaurant.

Ideea de bază nu este să îi spui omului să nu mănânce, că nu este o chestie de durată. După două săptămâni renunți și pleci, nu mai vii aici. Ideea de bază este să lucrăm cu ce îți place ție, să înlocuim anumite feluri sau ingrediente, făina să o înlocuim cu alte tipuri de făină.”

Luiza Petre: “În momentul în care omul slăbește, durează aproape un an până când organismul și creierul se obișnuiesc cu propria greutate. Deci e foarte important după ce ai slăbit să menții greutatea un an de zile, noi avem un program de monitorizare, eu le și spun pacienților: nu perioada de slăbit e cea mai importantă, ci perioada de după aceea.“

Luiza Petre: “Am dezvoltat o linie de suplimente de proteine pe baza de colagen osos, și sunt foarte mândră și fericită că vom lansa acest produs, pe piață americană, dar și europeană și, de ce nu, și în România. Multe produse sunt reinventate. Produsul nostru care e din colagen, astea sunt răciturile bunicii, pe care le-am reinventat într-o era modernă. Proteinele din răcituri sunt o sursă senzațională de proteină și sănătoase”

Produsele sunt niște suplimente și fac parte dintr-o dietă ketogenică. Vor fi lansate în parteneriat cu o fosta clientă, care i-a devenit prietenă. E tot româncă, lucrează în domeniul bancar și s-a mutat cu serviciul la Monaco. Împreună cu ea, Luiza vrea să lanseze linia de produse pe bază de piftie în luxul și extravaganța de pe Riviera Franceză.

“Luiza mi-a lansat o provocare, uite de ce să nu ajutăm mai mult și să creăm niște produse care vor preveni mai mult decât vor vindeca obezitatea. Am început să lucrăm la proteine și apoi ideea de tradiție românească și faptul că piftia, gelatina, răcitura românească conținea foarte mult colagen și proteina ne-a făcut să ne gândim de ce nu?

Povestea mai veche este prietenia noastră, la vremea respectivă eu eram foarte implicată profesional în investiții financiare, meserie pe care am practicat-o 18 ani, eram asociat la unul din cele mai mari fonduri de investiții din Monaco. Luiza a avut sfaturi foarte bune și în privința dietei mele”, povestește prietena Luizei.

Dr. Luiza Petre este specialist în cardiologie și management al greutății, cu o vastă pregătire și experiență. Ea a fost în practică privată din 2007 în Westchester și Manhattan, cu accent pe imagistica cardiacă și pierderea în greutate.