(Last Updated On: April 25, 2019)

Lucian Mindruta i-a îndemnat pe cei care au fost enervați de ce s-a întâmplat ieri în Parlament să treacă la acțiune. Dar nu actiune in strada, la miting, ca nu mai e nici eficient, pentru că politicienii au căpătat imunitate la protest.

Lucian Mindruta a scris pe Facebook: „Stop datului cu fundul de pamant.

Lucian Mindruta: „Stop datului cu fundul de pamant. Zero disperare. Niciun fel de resemnare, da? Nu iti plac partidele? Atunci, da, iti dau voie sa disperi. Da' nu din cauza situatiei, ci din motivul ca n-ai minte. Pai suntem aici tocmai pentru ca lui Dragnea si lui Nicolicea si lui Stefanescu nu le-a ...” 1

Zero disperare.

Niciun fel de resemnare, da?

Daca ce ce s-a intamplat azi in Parlament v-a enervat, luati-o ca pe un indemn la actiune.

Dar nu actiune in strada, la miting, ca nu mai e nici eficient si mai ales nici nu ramane efectul. Au capatat imunitate la protest, ca microbii la ampicilina.

Ce e nevoie acum e sa intri in partide sau ONG-uri, sa participi sau sa monitorizezi urmatoarele alegeri.

Nu iti plac partidele? Atunci, da, iti dau voie sa disperi. Da’ nu din cauza situatiei, ci din motivul ca n-ai minte.

Pai suntem aici tocmai pentru ca lui Dragnea si lui Nicolicea si lui Stefanescu nu le-a mirosit in niciun fel urat nici sedinta pana noaptea tarziu, nici compromisul, nici negocierea, nici arta – cateodata machiavelica – a convingerii publicului!

Daca problema noastra e cauzata de un partid care nu ne place, solutia e unul bun.

Ideal, unul in care sa fii parte, nu sa stai pe margine asteptand un tatuc bun.

Nu exista tatuci buni la nesfarsit. Pana la urma toti se strica. Si nici tu nu vrei sa-ti petreci viata ca fiul vreunei statui de la televizor, cum am fost cu totii pana in 89.

Intra in politica. Tine-te de nas. Negociaza. Acomodeaza mai multe idei, chiar daca nu sunt identice cu ale tale.

Si fii pregatit sa iei puterea!

Convinge, alearga, roaga, implora, picteaza, scrie, fa video, fa ce stii…

Si castiga puterea!

Si inca ceva: mai tii minte ce-au facut ei cand au pierdut, de-a lungul vremii, puterea? Te-ai uitat la televizor? Se smiorcaiau cum faci tu acum?

Nu? Aia nici infranti nu se smiorcaie?

Uite ca ai invatat ceva chiar si de la ei.

Cu placere!

Si-acum la treaba.”

În urma votului de ieri din Parlament, o delegaţie a Comisiei de la Veneţia se află în România, miercuri, după ce liberalii au semnalat modificarea legilor justiţiei prin ordonanţe de urgenţă, şi se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, cu ministrul demisionar al Justiției, cu reprezentanţii principalelor instituţii din sistemul judiciar, dar și cu membrii Comisiei Iordache.

Discuțiile vor viza și modificarea Codurilor penale, făcută de Comisia Iordache pe repede înainte în Parlament, după ce PSD a eșuat în demersul de adoptare a unei Ordonanțe de Urgență pe această temă. Modificarea legilor justiției a fost criticată aspru de Comisia de la Veneția, însă cu toate acestea Guvernul le-a adoptat prin ordonanțe de urgență.