(Last Updated On: April 25, 2019)

Boeing se confruntă cu una dintre cele mai mari crize din istoria sa, după două prăbuşiri soldate cu 346 de victime.

Compania Boeing a renunţat, miercuri, la rezultatele financiare estimate pentru 2019, anunţând o creştere a cheltuielilor de un miliard de dolari, ca urmare a menţinerii la sol a avionului 737 Max, informează zf.ro.

Lucian Mindruta: „V-am spus imediat dupa a doua prabusire ca Boeing va avea mari probleme cu avionul asta, 737 Max, care a omorat sute de oameni in doua accidente. Ce m-a socat a fost felul in care lumea romaneasca din meseria asta a reactionat la criza si la ce mi-am permis sa scriu aici in primele ore de dupa a doua prabusire. Au fost destui piloti care au ... 1

Lucian Mindruta a scris pe Facebook: „”N-aveau, dom’le, cum sa puna pe piata un avion cu probleme. Nimeni nu e nebun, e cel mai bun avion acum” – Cezar, pilot la Tarom. Interviu in Adevarul, parca. Acum o luna.

“Avem incredere in avionul asta, am dat comenzi, noi o sa cumparam in continuare” – Cutare, director de companie aeriana romaneasca, imediat dupa a doua prabusire. Sper ca si-a mancat limba intre timp.

“Nu te pricepi bai, ce stii tu de avioane, cum sa-l opreasca de la zbor” – Xulescu, pilot roman intr-o linie din Golf, intr-o postare pe facebook.

V-am spus imediat dupa a doua prabusire ca Boeing va avea mari probleme cu avionul asta, 737 Max, care a omorat sute de oameni in doua accidente.

Ce m-a socat a fost felul in care lumea romaneasca din meseria asta a reactionat la criza si la ce mi-am permis sa scriu aici in primele ore de dupa a doua prabusire.

Au fost destui piloti care au venit special sa ma contrazica cu vorbe grele, cu aroganta (ce dreacu’ stii, esti doar jurnalist, eu am X ore de zbor!). Dar mai ales cu o superioritate tampa care acum ma inspaimanta. Nici nu stiu daca sa mai zbor cu ei, desi eram fan Tarom…

In fine. Uite ca e chiar mai rau decat am estimat (eu ma gandeam la un 5% impact pe actiuni in primele zile). Dar se pare ca miroase mult, mult mai rau.

Caci daca se dovedeste ca Boeing stia ca softul are probleme si totusi a lasat un avion sa zboare, orice linie aeriana care l-a cumparat (nu mai zic de alea doua care au avut si prabusiri) poate sa-i dea in judecata pentru miliarde.

E mai rau decat la VW cu emisiile.

Se duce dracului, incetisor deocamdata, o icoana a industriei americane.

Si totul a pornit de la niste baieti din management care voiau mai multi bani, mai repede, ca sa se bonuseze unii pe altii niste milioane la sfarsitul anului.

Si de la noi, fireste, care vrem sa zburam cu 19 euro pana la Dublin.”