(Last Updated On: April 17, 2019)

Guvernul condus de Viorica a a luat decizia de a aduce în România 500,000 de muncitori pakistanezi. Anunțul a fost făcut de ambasadorul român din Pakistan după ce a discutat cu premierul acestei țări.

Vor lucra în domenii cum ar fi construcții sau IT, unde este mare nevoie de forță de muncă. În primă fază, până anul viitor, vor fi angajaţi 500 de mii de pakistanezi, dar vor urma şi alţii, pentru că ţara noastră trece prin cea mai gravă criză a forţei de muncă. Nu sunt oameni care să lucreze în construcţii, industria hotelieră, informatică sau inginerie, anunță Stirile Pro tv.

La cererea Guvernului Viorica, 500.000 de pakistanezi se pregătesc să vină în România. În ce domenii vor lucra 1

Dintre pakistanezii care vin la noi în viitorul apropiat, peste 40 de mii ar putea fi angajaţi ca şoferi.

Ambasadorul Românaiei a arătat că, în contextul dezvoltării recente a ţării şi al emigraţiei forţei de muncă româneşti către alte ţări europene, România ar putea avea nevoie de aproximativ un milion de angajaţi din alte ţări, informează Gazeta Românească.

Ambasadorul a declarat că România este gata să primească mai mult de o jumătate de milion de pakistanezi până anul viitor şi că pe piaţa muncii sunt disponibile locuri de muncă pentru informaticieni, constructori, medici, ingineri şi alte categorii profesionale. Printre altele, a precizat el, în România este nevoie de 40.000 de şoferi, deci ar putea fi angajaţi cât mai mulţi din Pakistan.

Şi Germania a anunţat că va primi anul acesta experţi pakistanezi în robotică şi mecanică cuantică.

Ţara noastră se situează pe locul doi în lume în privinţa ponderii angajatorilor care se confruntă cu deficitul de personal, fiind depăşită doar de Japonia. La noi, 4 din 5 angajatori îşi găsesc extrem de greu personal, iar meseriaşii, inginerii şi şoferii sunt cel mai greu de găsit.

Diplomatul a vorbit despre criza forţei de muncă de la noi cu oficialii din Pakistan, care vor trimite aşadar, pentru început, o jumătate de milion de oameni.