(Last Updated On: April 16, 2019)

400 de pompieri s-au luptat lu noapte pentru a stinge incendiul izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris. Altarul și crucea din naosul au fost salvate.

“Focul este complet sub control. A fost stins parţial, mai rămân câteva focare reziduale de stins”, a explicat pentru AFP locotenent-colonelul Gabriel Plus, purtător de cuvânt al pompierilor din Paris.

Jurnalista Ondine Ghergut: „Altarul și crucea din naosul Catedralei Notre-Dame din Paris NU s-au făcut scrum . Oamenii vorbesc de o minune.
Sunt primele imagini de după incendiu. Structura catedralei a fost salvată. Două treimi din acoperiș a ars.

(Foto) Incendiu la Notre-Dame aproape stins. Primele ipoteze și Primele imagini din interiorul Catedralei. Ce a putut fi salvat 1 (Foto) Incendiu la Notre-Dame aproape stins. Primele ipoteze și Primele imagini din interiorul Catedralei. Ce a putut fi salvat 2 (Foto) Incendiu la Notre-Dame aproape stins. Primele ipoteze și Primele imagini din interiorul Catedralei. Ce a putut fi salvat 3

Au fost salvate coroana de spini a Mântuitorului, tunica Sfântului Louis, potirele. De asemenea, 16 statui care erau la recondiționat
Președintele Macron a anunțat subscripție publică pentru reconstruirea catedralei (info și foto:le monde și afp). Catedrala Notre-Dame este inima Franței și inima iubitorilor de cultură”.

 

Nu se cunosc, deocamdată, cauzele incendiului, dar autorităţile cred că ar putea fi legate de lucrările de restaurare care au început de curând, anunță Stirile Pro Tv.

Tragedia s-a petrecut în prima zi a săptămânii sfinte, după Florii şi înaintea Paştelui catolic. “Se vedeau flăcări foarte foarte mari, turnul cuprins de flăcări, o jumătate de catedrală era roşie…”, spune un român aflat la Paris.

(Foto) Incendiu la Notre-Dame aproape stins. Primele ipoteze și Primele imagini din interiorul Catedralei. Ce a putut fi salvat 4 (Foto) Incendiu la Notre-Dame aproape stins. Primele ipoteze și Primele imagini din interiorul Catedralei. Ce a putut fi salvat 5

Oana Pellea: „E o catastrfofa pentru intreaga umanitate, pentru patrimoniul mondial…Franta si catolicii din intreaga lume sunt in Saptamana Patimilor. Macron trebuia sa aiba un discurs important…Notre Dame este simbolul Frantei si al Europei…prea multe coincidente ca sa fie un incendiu accidental…
😢😢😢
Este o catastrofa pentru intreaga umanitate!”

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!