(Last Updated On: April 21, 2019)

Ucrainienii și-au votat astăzi președintele. Alegerile vor fi câștigate de un comediant de 41 de ani care joacă într-un serial de televiziune rolul unui profesor care ajunge din întâmplare președinte al țării.

Serialul de comedie în care Zelenski joacă rolul principal se numește ”Servitorul Poporului”, iar partidul pe care l-a înființat actorul poartă același nume, anunță Libertatea.

Florin Călinescu: „Colegul meu Zelenski este noul președinte al Ucrainei. Felicitări!Nu mai râdeți de actori...Livulica ...” 1

Florin Călinescu: „Colegul meu Zelenski este noul președinte al Ucrainei. Felicitări!
Nu mai râdeți de actori…

Livulica, repetentule, poti face scoala respectiva, doar daca te meditez eu.
La baie!”

Vitalie Cojocari: „Nu că ar fi fost vreo surpriză, dar actorul de comedie(are și studii juridice), Volodimir Zelensky, a câștigat detașat alegerile din Ucraina.

Cum să înțelegem alegerea unei persoane care până acum nu pare să fi avut nimic cu politica… decât glume politice și un serial socio-politic de mare succes?

Explicația este simplă.

Clasa politică din Ucraina a dezamăgit într-un asemenea hal opinia publică, încât ucrainenii au votat masiv ceva ce pare altceva. Un personaj providențial, un om care nu este al sistemului, cineva care nu pare corupt, cineva care le dă oleacă de speranță.

Asta s-a întâmplat. Dacă nu mă credeți, vedeți rezultatul și încercați să vorbiți cu ucrainenii.

Mă întreba cineva, de ce sunt ucrainenii dezamăgiți de Poroshenko? Cuvântul cheie este corupția. Nu spun că Poroshenko ar fi corupt. Spun doar că oamenii nu-l cred când le promite lupta cu corupția. Pentru că în timpul mandatului său nu a reușit să convingă lumea că vrea și poate să lupte cu corupția omniprezentă din Ucraina.

Dezamăgirea mare o citești în ochii ucrainenilor, care povestesc cum se fac milioane din contrabandă de către anumiți oligarhi locali în zonele de război cu Rusia, acolo unde oamenii simpli mor ca muștele.

La ce să ne așteptăm acum? Greu de zis. Zelensky este un om al show-ului, vedem cum se descurcă în rolul de președinte adevărat.

Ca să înțelegeți și mai bine situația. Cum ar fi dacă președintele României ar ajunge… Bobonete?”