Dr. Florin Ioan Balanica: „Suntem în plin post al Paștelui, iar pentru cei care îl țin, dar nu vor să rămână cu multe kilograme în plus am câteva sfaturi importante: Orezul se reduce la o …”

(Last Updated On: April 18, 2019)

Dr. Florin Ioan Balanica oferă câteva sfaturi pentru cei care țin post în această perioadă. Acesta este specialist in Medicina Personalizata, Nutritie si Nutrigenomica;
– Membru al Academiei Americane de Nutritie si Dietetica.

Dr. Florin Ioan Balanica: „Suntem în plin post al Paștelui, iar pentru cei care îl țin, dar nu vor să rămână cu multe kilograme în plus, Dr. Florin Ioan Bălănică are câteva sfaturi importante:

“Verdele trebuie să fie vedeta în farfurie, astfel că trebuie să optăm preponderent pentru spanac, sparanghel, fasole verde, salată, verdețuri, linte verde, varză, castraveți, ardei și dovlecei. Cartofii trebuie consumați ocazional, cu măsură, și trebuie copți.

Dr. Florin Ioan Balanica: „Suntem în plin post al Paștelui, iar pentru cei care îl țin, dar nu vor să rămână cu multe kilograme în plus am câteva sfaturi importante: Orezul se reduce la o ...” 1

Orezul se reduce la o lingură, pâinea integrală la o felie, iar fructele oleaginoase la un număr de maximum 10. Evităm alimentele procesate, fără nutrienți de valoare, cele cu multă făină albă, grăsimi vegetale și zahăr.

Nu abuzăm de nici de fructe, de uleiuri, de miere. În schimb, profităm la maximum de zilele cu dezlegare la pește“.