De succes. Polițist român sub acoperire în Italia. Presa italiană: „007 român infiltrat printre traficanți”

(Last Updated On: April 19, 2019)

Sergiu Balaban, un polițist român s-a infiltrat în interiorul unei organizații criminale și cu ajutorul său s-a confirmat că grupul avea o bază operativă în Italia unde transportau mari cantități de cocaină și heroină din America de Sud, mai ales din Brazilia.

Șeful organizației era un preot evanghelist în vârstă de 39 de ani, poreclit „People”, care predica într-o biserică creștină de la periferia orașului Torino. El a fost arestat împreună cu o altă femeie, complice, informează digi24.ro.

De succes. Polițist român sub acoperire în Italia. Presa italiană: „007 român infiltrat printre traficanți” 1

Potrivit anchetatorilor, preotul cu viață dublă se folosea de poziția sa din interiorul comunității religioase pentru a-și crea un alibi și pentru a se feri de suspiciuni. El se ocupa de organizările transporturilor, iar femeia ținea legătura la curent curierii cu toate informațiile necesare.

Curierii erau recrutați din România și ancheta a plecat de la procurorii români. Polițistul nostru a fost câteva săptămâni sub acoperire în calitate de curier. Presa italiană scrie acum că România are polițiști bine pregătiți și că 007-le român a avut un rol esențial.