(Last Updated On: April 15, 2019)

Liviu Dragnea a primit o amânare de la Înalta Curte în procesul care-l poate trimite la închisoare. Dacă CCR îi va da pe 19 aprilie câștig de cauză este posibil să asistăm rapid la înlocuirea Viorică Dăncilă cu Liviu Dragnea și apoi o candidatură a acestuia la prezidențiale.

Rolul Vioricăi Dăncilă a devenit cu atât mai important în jocul intern de putere cu cât se vehiculează în partid că ea ar putea fi o variantă pentru preluarea președinției PSD în cazul în care Liviu Dragnea nu ar mai putea să ocupe această funcție, dar și în contextul în care variantele juridice și legislative pe care le are acesta la îndemână pentru a scăpa de problemele din Justiție se împuținează, spun cei de la Digi 24.

Cristina Topescu: „Testul Dragnea pentru poporul român. Ma gândesc la următorul scenariu:”  1

De exemplu, dacă CCR va da o decizie negativă vineri pe sesizarea depusă de Florin Iordache, singura soluție pentru Liviu Dragnea ar fi o ordonanță de urgență, care nu poate exista decât dacă Tudorel Toader acceptă să o semneze, sau în cazul în care nu acceptă, dacă ar fi numit un ministru al Justiției care să ducă la îndeplinire aceste demers. Însă, atâta vreme cât Tudorel Toader nu demisionează și Viorica Dăncilă nu îl revocă, această soluție nu mai poate intra în calculele liderului PSD.

Cristina Topescu a scris pe Facebook: „Cum pana sa se pronunțe Înalta Curte, e posibil ca CCR sa-si facă “datoria” si sa-l scape pe Dragnea, împreună cu alți celebri condamnați de completurile de trei, ma gândesc la următorul scenariu: Dragnea scapă de mana (lunga sau nu?) a justiției, înaripat de aceasta victorie, se avântă in cursa prezidențială.

Cristina Topescu: „Testul Dragnea pentru poporul român. Ma gândesc la următorul scenariu:”  2

El, persecutatul politic, luptătorul intru dreptate si patriotul întruchipat va cere votul romanilor care cred in el, care cred ca daca tot s-au mărit salarii, nu mai contează nici cat mai poți cumpăra cu banii primiți in plus, nici inflația, nici pensiile speciale, spitalele ramase doar niște promisiuni de campanie, nici autostrăzile care lipsesc, nici toate furăciunile unor Dariuși sau ai multora ca el si nici analfabetismul funcțional cu care se exprima liderii psd împotriva unei Europe amenințătoare.

Înclin sa cred ca o candidatura a lui Dragnea ar fi un gest sinucigaș politic din partea lui. Ca nu va intra nici in turul doi  (…)

Va aduceți aminte chipul bărbatului care, la mitingul de la Craiova, ținea o pancarta pe care scria ca nu-s medicamente pentru copiii bolnavi de cancer? Teribila imagine!

Poate, însă, ca ma înșel.

Poate ca sunt multi cei care, fie aduși de aparatul de partid, fie sinceri, își doresc un astfel de politician la Cotroceni. Posibil. Nici nu mai știm cati suntem împotriva si câți nu.

(…) macar ne vom lamuri ce vrea poporul.Vrea un regim auto(clepto)cratic sau vrea un viitor, mai bun, mai puțin bun, nu putem ști sigur, dar un viitor in Europa. Poate ca, pana la urma, testul Dragnea va fi unul util si lămuritor.”