(Last Updated On: April 16, 2019)

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns azi noapte la Catedrala Notre-Dame și a promis că va lansa o schemă de strângere de fonduri internațională pentru reconstrucție.

Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa, a fost cuprinsă de flăcări ieri seară, iar clădirea a fost parțial distrusă.

Claudia Gutulescu a scris pe Facebook: „Ma uit la flăcările astea și ma doare sufletul.
Claudia Gutulescu: „Ma uit la flăcările astea și ma doare sufletul. Am văzut-o la 9 ani....Hai, Notre Dame! Stai în picioare. Pentru mine, pentru copilul meu, pentru ...” 1

Am văzut-o la 9 ani. Și țin minte perfect cum, intrând pe uși am privit în sus, am simțit atmosfera dinăuntru și, neștiind cum sa gestionez atâta emoție, mi-au dat efectiv lacrimile. Nu mai văzusem niciodată ceva atât de frumos și de impresionant. O știam din cărți, o știam din poze, o știam din istoria pe care o aflasem pana atunci, dar realitatea m-a copleșit.

Imi doream enorm sa revin, sa o revăd cu ochii de adult care intre timp a mai vizitat o parte din lume, și sa resimt acele emoții.

Hai, Notre Dame! Stai în picioare. Pentru mine, pentru copilul meu, pentru milioanele care încă mai au sa îți vadă frumusețea, sa îți simtă în pori istoria și sa se simtă mereu prea mici în fata măreției tale.”

Până să ajungă la locul tragediei, președintele francez a transmis un mesaj pe Twitter, informează libertatea.ro.

„Notre-Dame în flăcări. Emoții în toată țara. Mă gândesc la toți catolicii și la toți francezii. Ca toți compatrioții noștri, sunt trist în seara asta să văd această parte a noastră arzând”, a scris Macron.

Vezi aici Video cu incendiul:

Revenim cu detalii!