(Last Updated On: April 16, 2019)

Primarul comunei Dângeni, din județul Botoșani, a apelat la o metodă inedită pentru a-i convinge pe asistații sociali din localitate să muncească. Edilul a apelat la un psiholog care să-i convingă pe oameni să meargă la muncă.

Acum în localitate mai sunt doar 8 asistați sociali, față de 380 în urmă cu câțiva ani, informează digi24.ro.
Cel mai tare primar din România! Metoda prin care a convins aproape 400 de asistați social să muncească 1

Paulina Bolohan, psiholog: „Am început să vorbesc cu oamenii și am început să-i motivez spunându-le că sunt un exemplu pentru copii, dacă ei muncesc, atunci și copiii vor învăța pentru a avea un loc de muncă pentru a face ceva cu viața lor.”

Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni: „Majoritatea, peste 90% din cei beneficiari de ajutor social nu aveau o calificare și drept urmare a trebuit să apelăm la piața privată de calificare, recalificare dar am apelat și la AJOFM Botoșani pentru a încerca să calificăm parte.”

În urma organizării unor târguri și burse ale locurilor de muncă, primăria a reușit să obțină pentru localnici și câteva contracte în afara județului, iar 20 dintre ei au plecat chiar să lucreze în construcții, în străinătate.
Ionel are 35 de ani și de anul trecut a fost angajat la o fermă de animale. Până anul trecut, nu a fost niciodată angajat cu carte de muncă și a trăit din ajutorul social primit de de la primărie.

Ionel Scutelcu, fost asistat social: „E foarte mai bun, știu că am un salariu de bază, am asigurarea. O nevoie de bani, nu aștept ajutorul.”

Bărbatul, care are de crescut și o fetiță de 6 ani, spune că diferența este mult mai mare, iar financiar vorbind i-a crescut nivelul de trai.
Ionel Scutelcu: „100 de lei ajutorul social înainte și acum salariul de bază 12 milioane (1.200 lei, n.red.) în mână.”