Brexit, încă o amânare: 31 octombrie. Sorin Ioniță: „Deci finalmente UE nici n-a azvarlit Marea Britanie afara, nici n-a tinut-o cu forta inauntru, nici nu i-a impus conditii oneroase pentru Brexit …Si intre timp, daca v-a scapat umorul involuntar al Brexitului, UK va organiza …”

(Last Updated On: April 11, 2019)

Uniunea Europeană a acordat Marii Britanii încă o amânare, pentru ieșire. Anunțul a fost făcut ieri seară de Theresa May și președintele Consiliului European, Donald Tusk. Brexit-ul a fost amânat pentru 31 octombrie, dar UK are dreptul să iasă din UE înaintea datei.

Soirin Ionita a scris pe Facebook: „Deci finalmente UE nici n-a azvarlit Marea Britanie afara, nici n-a tinut-o cu forta inauntru, nici nu i-a impus conditii oneroase pentru Brexit — ci a fost de acord sa mai astepte ca sa vada ce decide “the British people”, care pana acum a luat doar non-decizii. De necrezut, o mai tinem asa cel putin jumate de an. Criza ca sistem de guvernare.

Brexit, încă o amânare: 31 octombrie. Sorin Ioniță: „Deci finalmente UE nici n-a azvarlit Marea Britanie afara, nici n-a tinut-o cu forta inauntru, nici nu i-a impus conditii oneroase pentru Brexit ...Si intre timp, daca v-a scapat umorul involuntar al Brexitului, UK va organiza ...” 1

Si intre timp, daca v-a scapat umorul involuntar al Brexitului, UK va organiza alegeri pentru Parlamentul European si va trimite reprezentanti la Bruxelles 🙂 Dar Brexit is Brexit si noi iesim pe 29 martie, sigur sigur, parca asa era, nu?”

Decizia a fost luată la capătul unui Consiliu European tensionat, cu președintele francez Emmanuel Macron singurul opozant al unei prelungiri atât de mari a datei – limită, potrivit The Guardian. Macron voia ca UE să acorde Marii Britanii un interval mai scurt, argumentând că nu vrea să pericliteze funcționarea instituțiilor europene, informează g4media.ro.

Președintele Iohannis a susținut ideea unei prelungiri a termenului-limită pentru Brexit, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale: ”Președintele României a susținut acordarea prelungirii suplimentare pentru a permite ratificarea acordului în Parlamentul britanic din perspectiva necesității de a avea o retragere ordonată, care să asigure certitudine pentru cetățenii europeni din Regatul Unit și pentru cei britanici din UE, dar și pentru companii și mediul de afaceri”.