(Last Updated On: April 10, 2019)

Dacian Cioloș a scris pe Facebook un text despre Alex Rusu, un român din Bistrița, plecat cu părinții în Spania de la vârsta de 10 ani.

Alex administrează sere întinse pe 2 hectare în Spania și și-ar dori să se întoarcă în țară, să investească acasă, dar așteaptă să vadă dacă se schimbă în bine lucrurile la noi.

Alex Rusu a plecat împreună cu părinții săi în Spania, la vârsta de 10 ani. Acum are 28 de ani și e agricultor ...Se gândește serios să revină în România, să investească acasă...Alex e un exemplu că românii harnici și serioși reușesc în viață chiar dacă, pentru asta, trebuie să părăsească țara. Și e dovada că ...” 1

„Alex Rusu e născut în Bistrița, dar a plecat împreună cu părinții săi în Spania, la vârsta de 10 ani.

Acum are 28 de ani și e agricultor în provincia Almeria, cunoscută drept cea mai mare concentrare de sere producătoare de legume din Europa.

Alex administrează sere întinse pe 2 hectare, în care cultivă ardei și castraveți.

Este fermier de opt ani. S-a instalat cu sprijin financiar din fonduri europene pentru tinerii agricultori, după ce a făcut un curs intensiv de agricultură, timp de șase luni.

Alex Rusu a plecat împreună cu părinții săi în Spania, la vârsta de 10 ani. Acum are 28 de ani și e agricultor ...Se gândește serios să revină în România, să investească acasă...Alex e un exemplu că românii harnici și serioși reușesc în viață chiar dacă, pentru asta, trebuie să părăsească țara. Și e dovada că ...” 2

Intenția sa e să se extindă (mai are 10 hectare de sere pe care le dă în chirie, deocamdată, la alți agricultori), pe măsură ce va aduna capital pentru investiții.

Se gândește serios să revină în România, să investească acasă, la Bistrița, în sere, dar așteaptă să vadă dacă se schimbă în bine lucrurile la noi în țară – mai putină birocrație, politicieni care să nu fure și care să lucreze pentru oameni. E gata să investească în țara sa, dar nu vrea să fie nevoit să dea șpagă pentru a face lucruri pe care în Spania le face normal, fără constrângeri sau compromisuri.

Alex e un exemplu că românii harnici și serioși reușesc în viață chiar dacă, pentru asta, trebuie să părăsească țara. Și e dovada că nimic nu e pierdut dacă redăm încrederea unor astfel de oameni că pot să-și construiască un viitor acasă, într-o Românie la cârma căreia să se afle oameni cinstiți și competenți”, a scris fostul premier.