(Last Updated On: April 15, 2019)

Astăzi, la Înalta Curte, Liviu Dragnea a fost audiat iar judecătorii au decis să amâne procesul până pe 20 mai. Pe 1 iunie o judecătoare iese la pensie astfel că procesul se reia de la zero în Apel.
Dacă CCR îi dă pe 19 aprilie o decizie favorabilă, atunci procesul se reia de la zero de la prima instanță și Liviu Dragnea scapă de închisoare.

Jurnalistul Stoica Ionel: „Sunt șanse mari pentru Liviu Dragnea să scape, sau vine Vio cu OUG, sau CCR cu decizia pe completurile specializate.
Oricum, pe 1 iunie se pensionează Luciana Mera, schimbarea unui membru al completului înseamnă ca o parte din probatoriu o să fie readministrat”.

A scăpat Dragnea de închisoare? Ce s-a întâmplat azi la proces. Stoica Ionel: „Sunt șanse mari pentru Liviu Dragnea să scape, sau vine Vio cu ...” 1

De precizat este ca amânarea procesului a fost decisa in contextul in care judecătorul Luciana Mera se pensionează pe 1 iunie, iar schimbarea unui membru al completului duce la rejudecarea întregului dosar, anunță ziare.com.

Totodată, vineri, 19 aprilie, Curtea Constituționala va dezbate sesizarea privind un posibil conflict juridic intre Parlament si Înalta Curte de Casație si Justiție pe tema completurilor de 3 specializate in corupție.

In cadrul audierilor de azi, liderul PSD a negat toate acuzațiile aduse, afirmând de mai multe ori ca este total nevinovat, ca nu a făcut presiuni asupra nimănui si ca dosarul sau este unul politic.

Jurnalistul Mircea Marian: „Amânarea procesului lui Dragnea pentru 20 mai este enormă și, personal, nu-i înțeleg justificarea. Plus că, la 20 mai nu se dă vreo sentință, ci avocații lui LD pregătesc apărarea în fața unor solicitări ale DNA.

La 1 iunie se pensionează una din judecătoarele din completul de cinci, deci alte posibile complicații. Pare că judecătorii se tem să dea o sentință și speră să se întâmple ceva – precum sentința CCR pe completurile de trei – ca să li se ia dosarul ăsta de pe cap.

Dacă aveau curaj și voința de a finaliza acest proces, judecătorii de la ICCJ stabileau termene din zi în zi – cum s-a putut la Adrian Năstase – și încheiam bâlciul.
Ăsta e începutul. (…)”

Dan Turturică: „“Klaus, poate nu intru (la închisoare – n.m), nu te cula pe o ureche.”

Asta spunea Dragnea, plin de sine, acum trei săptămâni. Ce s-a întâmplat între timp? CCR a amânat de două ori decizia la sesizarea lui Iordache privind completurile de trei de la Înalta Curte. Ghinion? O să aflăm în curând.