(Last Updated On: April 12, 2019)

Veste tristă pentru fanii Românii au Talent. Emma Neagu, gimnasta de 15 ani, care a ajuns în semifinala emisiunii „Românii au talent“, a murit.

Emma Neagu a murit din cauza cancerului osos, boală cu care a fost diagnosticată în anul 2017. Anunţul a fost făcut de mai multe organizaţii şi fundaţii caritabile din Canada, locul în care s-a născut, anunță Stirile Pro Tv.
A murit Emma Neagu, de la „Românii au talent”. Gimnasta avea numai 15 ani. Florin Călinescu:”Să văd un copil în fața mea cu astfel de atitudine mi se pare dincolo de orice închipuire. Acest copil ...” 1

Emma Neagu a devenit cunoscută şi în România, după apariţia în sezonul 9 „Românii au talent“, unde a impresionat cu pasiunea sa pentru gimnastică.

„Emma nu şi-a dorit să fie amintită ca fiind fata bolnavă de cancer. Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de propria viziune şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final”, potrivit unui site care prezintă detalii legate de înmormântare.

„Mi-am dorit foarte mult să împărtășesc pasiunea mea pentru dans cu voi. Aș vrea să îi ajut pe copiii care luptă cu cancerul. Am fost diagnosticată cu cancer la os și a fost nevoie să îmi amputeze piciorul”, a spus atunci Emma.

După ce a fost diagnosticată cu cancer osos, mama fetei a spus în cadrul emisiunii că medicii i-ar fi putut salva piciorul, însă copila a ales să-l amputeze pentru a putea dansa în continuare.

„Am plâns împreună de nenumărate ori. Când i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să-l amputeze, pentru că i-au spus că dacă îşi va salva piciorul va fi doar pentru partea estetică, va avea un metal în picior şi va termina cu gimnastica şi cu dansul, dar dacă îşi va amputa piciorul, cu multă muncă şi determinare, va putea să facă ce făcea şi înainte. Am avut multe divergenţe”, a spus mama Emmei, în emisiune.

Pe Facebook, Cristina Topescu a scris după emisiunea în care a concurat Emma: „CA SĂ FII CURAT, TREBUIE SA TE SPELI.
Sunt inca prea multi care stramba din nas la talent show uri. Sunt prea intelectuali si prea inteligenti ca sa creada in tot felul de “facaturi” tv. Eu, cand am timp, ma uit cu bucurie la Vocea sau la Romanii au talent, la X Factor si la altele.

Sunt atatia oameni minunati, mai tineri sau mai putin tineri, mai frumosi fizic sau mai putin, de ce ar avea asta vreo relevanta de orice fel, ma intreb. Miracolele de care sunt in stare atatia oameni, povestile lor, curajul si demnitatea sau pur si simplu inocenta lor sunt lectii de viata pentru noi toti.

Sa ti curga o lacrima, sa te bucuri pentru altii, sa simti ca esti cu tot sufletul alaturi de oameni pe care nu i cunosti, asta ne face sa nu ne pierdem chiar de tot capacitatea de a iubi oamenii, de a simti compasiune, solidaritate, admiratie.

Acum in reluare, tocmai am vazut o pe fetita care, cu un cancer osos, cu o proteza in loc de un picior, face gimnastica si vine la Romanii au talent. E o romanca de a noastra care traieste in Canada.

Dar putea fi de oriunde! Sunt multe lucruri frumoase pe fb, sunt si multe incarcate de ura, invidii si tot felul de otravuri. E pacat, oameni buni, sa nu incercam sa fim mai buni unii cu altii, mai toleranti si mai decenti, chiar cand suntem in dezacord.

Luptele noastre e bine ca exista, dar nu ura e combustibilul unei lupte fair, oricat de grea ar fi ea si oricat de neaparat de dus. E pacat, viata noastra ar fi mult mai curata, daca ne am spala de toate resentimentele. Sa încercam, ce ziceți?♥”

”Să văd un copil în fața mea cu astfel de atitudine mi se pare dincolo de orice închipuire. Acest copil are o demnitate extrordinară”, a spus Florin Călinescu în timpul emisiunii.
Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!