(Last Updated On: April 16, 2019)

Deputatul Tudor Benga (USR) vorbește de nepăsarea din România. Autoritățile se laudă cu cele mai cele creșteri din lume iar un copil de 3 ani moare după ce a căzut în wc.

Un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăieşti, a decedat în această după-amiază în curtea şcolii din localitate, după ce a căzut în fosa septică, scrie Ziarul de Iași. Acesta nu era înmatriculat la grădiniță, iar, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Iași, copilul a ajuns acolo neînsoțit, anunță Hotnews.

Tudor Benga: „Un copil de trei ani moare căzut în fosa septica a unei școli din județul Iași. Iar o catedrală veche de 800 de ani, trecută prin Revoluția Franceză și zeci de războaie, arde ca o torță în centrul Parisului.Nu e nici o legătură între cele două, alta decât ...” 1

Fosa septică în care a căzut micuţul era acoperită cu o tablă ruginită.

Deputatul Tudor Benga (USR): „Un copil de trei ani moare căzut în fosa septica a unei școli din județul Iași. Iar o catedrală veche de 800 de ani, trecută prin Revoluția Franceză și zeci de războaie, arde ca o torță în centrul Parisului.

Nu e nici o legătură între cele două, alta decât ziua asta teribil de tristă. Dar eu nu pot să mă abțin să nu mă gândesc că de-abia în ziua în care noi ca societate vom învăța să prețuim și să respectăm cu adevărat viața și demnitatea fiecărui individ vom ajunge sa fim în stare să construim ceva care să reziste secole.

Fiindcă România de-abia l-a împlinit pe primul dar uneori, în zile ca asta, mă întreb cum de nu se surpă precum turla de la Notre Dame în flăcări la cât cinism și nepăsare încă adăpostește”.