Cauza incendiului Catedralei Notre-Dame. Declarația unui oficial al poliției

(Last Updated On: April 19, 2019)

Cea mai probabilă a incendiului de la catedrala Notre-Dame din Paris este un scurtcircuit, potrivit poliției franceze.

Un oficial, care a vorbit sub condiţia anonimatului despre investigaţia aflată în desfăşurare, a informat că investigatorii încă nu pot lucra în interiorul catedralei din motive de siguranţă, informează digi24.ro.

Cauza incendiului Catedralei Notre-Dame. Declarația unui oficial al poliției 1

El a declarat pentru Associated Press că monumentul este în continuare consolidat prin scânduri de lemn pentru a susţine anumite părţi din pereţi care sunt fragile.

La trei zile după incendiul care a devastat edificiul, mai multe părţi ale catedralei Notre-Dame de Paris riscă să se prăbuşească.

În noaptea de luni spre marţi, pompierii au reuşit să stingă focul înainte de a fi atinse turnurile occidentale. “Putem considera că structura catedralei Notre-Dame este salvată şi conservată în totalitate”, a spus, luni, generalul Jean-Claude Gallet, comandantul Brigăzii pompierilor-salvatori.

De atunci, pompierii şi experţii au găsit mai multe puncte critice. Rămân “trei puncte de fragilitate majore” în catedrala Notre-Dame la care se lucrează în prezent, a declarat, joi, ministrul Culturii Franck Riester.