(Last Updated On: April 15, 2019)

Luni seara catedrala Notre Dame a luat foc. Se pare că nu va mai rămâne nimic din ea.

Andre Finot, purtătorul de cuvânt al Catedralei Notre Dame, a declarat, pentru presa franceză, că nu va mai rămâne nimic din edificiul cuprins de flăcări. „Totul arde, nu va mai rămâne nimic din structura ei”, a spus acesta, potrivit The Guardian.

Lucian Mindruta: „La Paris, la Notre Dame, a luat foc si una din turlele principale, cea din fata. E o catastrofa. O catastrofa globala, caci Notre Dame inseamna ceva pentru noi toti.

Are aproape 1000 de ani. Si in acest moment niste furnici incearca, cu cateva tunuri de apa, s-o stinga….
Ce tristete!”

Incendiul de la Catedrala Notre Dame ar fi izbucnit din zona în care aveau loc lucrări de renovare, anunță Digi 24. Una dintre turlele catedralei, dar și acoperișul s-au prăbușit.

Imaginile și clipurile postate pe rețelele de socializare arată edificiul istoric din Paris cuprins de flăcări uriașe. Focul a izbucnit cu câteva minute înainte de ora 19, ora Parisului, cu puțin timp înainte ca biserica să se închidă vizitatorilor.

George Stefan Ciobotaru: „850 de ani …de istorie ce dispare”

Andre Finot, purtătorul de cuvânt al Catedralei Notre Dame, a precizat că întreg interiorul, realizat din lemn, care datează din secolul 13, este complet distrus.

„Asistăm neputincioși. În acest moment, nu știm în ce circumstanțe a izbucnit incendiul. În mod normal, nu ar trebui să se mai afle acolo muncitori care lucrează la renovare, pentru că programul lor se termină la ora 17-17:30. Dar nu suntem siguri că nu a rămas nimeni blocat acolo”, a adăugat Andre Finot.

Vezi aici Video:

„Întreg acoperișul s-a prăbușit, din catedrală ies flăcări și arde ca o torță. Văzută din spate, Notre Dame arată acum ca torța Olimpică”, a relatat jurnalistul France 24 Charli James.