(Last Updated On: April 16, 2019)

Paula Rusu: „Un foc urias care insa nu a ars inima catedralei. Amvonul de lemn din mijlocul catedralei e intact. Roza, vitraliul urias de pe fatada e la locul ei. Inteleg ca orga a scapat si ea de flacari. Coroana cu spini si un piron din …”

Catedrala Notre-Dame este unul dintre cele mai căutate obiective turistice ale Parisului şi un simbol al creştinătăţii la nivel mondial. Monumentul intrase de curând în renovare, iar lucrările care începuseră urmau să coste mai mult de 10 milioane de euro.

Jurnalista Paula Rusu a scris pe Facebook: „Un foc urias care insa nu a ars inima catedralei.
Amvonul de lemn din mijlocul catedralei e intact.

(Foto) Paula Rusu: „Un foc urias care insa nu a ars inima catedralei. Amvonul de lemn din mijlocul catedralei e intact. Roza, vitraliul urias de pe fatada e la locul ei. Inteleg ca orga a scapat si ea de flacari. Coroana cu spini si un piron din ...” 1 (Foto) Paula Rusu: „Un foc urias care insa nu a ars inima catedralei. Amvonul de lemn din mijlocul catedralei e intact. Roza, vitraliul urias de pe fatada e la locul ei. Inteleg ca orga a scapat si ea de flacari. Coroana cu spini si un piron din ...” 2

Roza, vitraliul urias de pe fatada e la locul ei.
Inteleg ca orga a scapat si ea de flacari.

Coroana cu spini si un piron din crucea lui Isus Mantuitorul au fost salvate inainte ca valvataia sa ia proportiile apocaliptice.
Structura de rezistenta e neafectata .

(Foto) Paula Rusu: „Un foc urias care insa nu a ars inima catedralei. Amvonul de lemn din mijlocul catedralei e intact. Roza, vitraliul urias de pe fatada e la locul ei. Inteleg ca orga a scapat si ea de flacari. Coroana cu spini si un piron din ...” 3 (Foto) Paula Rusu: „Un foc urias care insa nu a ars inima catedralei. Amvonul de lemn din mijlocul catedralei e intact. Roza, vitraliul urias de pe fatada e la locul ei. Inteleg ca orga a scapat si ea de flacari. Coroana cu spini si un piron din ...” 4 (Foto) Paula Rusu: „Un foc urias care insa nu a ars inima catedralei. Amvonul de lemn din mijlocul catedralei e intact. Roza, vitraliul urias de pe fatada e la locul ei. Inteleg ca orga a scapat si ea de flacari. Coroana cu spini si un piron din ...” 5

Ave Maria s-a auzit pe strazi la Paris, intr-una dintre cele mai secularizate natiuni din Europa. E un miracol.
Un magnat fracez a anuntat ca doneaza prima suta de milioane de euro pentru reconstructie.

(Foto) Paula Rusu: „Un foc urias care insa nu a ars inima catedralei. Amvonul de lemn din mijlocul catedralei e intact. Roza, vitraliul urias de pe fatada e la locul ei. Inteleg ca orga a scapat si ea de flacari. Coroana cu spini si un piron din ...” 6

E o minune ca oroarea la care a fost martora intreaga lume nu a reusit sa mistiuie unul dintre cele mai mari simboluri ale crestinatatii catolice.
Iar minunile nu vin de la oameni.”

Considerată o capodoperă a stilului gotic, Catedrala Notre-Dame a intrat în renovare de curând. Statuile celor 12 apostoli şi 4 evanghelişti de la baza fleşei, adică a turnului în formă de săgeată, au fost coborâte săptămâna trecută, cu ajutorul unei macarale de o sută de metri. Fiecare statuie are 3 metri înălţime şi peste 250 de kilograme. Înainte de începerea lucrărilor, cei responsabili erau foarte siguri de planurile lor, informează stirileprotv.ro.

Catedrala Notre-Dame atrage aproape 13 milioane de oameni în fiecare an. 30.000 de turişti îi treceau zilnic porţile, iar în zilele de sărbătoare ori la evenimentele importante numărul lor ajungea la 50.000.