(Last Updated On: March 19, 2019)

Primul ministru a făcut un apel către români în care le cere să se unească „în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură”. Ea cere soluții constructive și spune că ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale. Viorica a declarat că în România nu există mită, există doar un obicei cultural de a da bani la judecători, procurori, polițiști, funcționari drept mulțumire.

„Nu în ultimul rând, s-a vorbit despre infrastructura de transport. Avem această obligaţie ca, după ani de zile în care acest domeniu a mers cu încetinitorul, să meargă de acum înainte pe repede-înainte. A venit momentul să punem toţi umărul la acest proiect.

Viorica, apel de unire către „toţi cei care îşi iubesc ţara” în care nu există mită: „Unii doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi...” 1

Lansez un apel către toţi cei care îşi iubesc ţara, să ne unim în jurul aceste nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură. Veniţi cu soluţii constructive şi haideţi să facem ce trebuie pentru a îmbunătăţi infrastructura în România”, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern, citată de digi24.ro.

Dăncilă a spus că vrea să facă o paranteză aici, „pentru că e singura modalitate ca toţi românii adevăraţi să afle aceste lucruri”.

„Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale. (…) la sfârşitul lunii ianuarie, acordul de mediu pentru autostrada Piteşti-Sibiu a fost contestat de trei persoane, doi cetăţeni din România şi unul din Dublin.

Motivele invocate: număr insuficient de ecoducte pentru mamiferele mari şi insuficienta cercetare a locaţiilor pentru lilieci. Mă întreb cum este posibil aşa ceva. În acelaşi timp mă întreb ce interese au aceşti oameni pentru că, cu siguranţă nu au interes pentru România”, a afirmat Dăncilă.