(Last Updated On: March 11, 2019)

Roxana Roman, o româncă, este vedetă în Italia după ce a înfruntat clanul mafiot Casamonica. Ea a fost decorată de președintele Italiei cu ”Meritul Republicii Italiene”, cea mai înaltă distincție acordată unui civil. Păcat că premierul României ține cu infractorii și nu vede astfel de români curajoși.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a vizitat luni barul româncei care a avut curajul să-i înfrunte pe membrii unui clan Mafiot, care a fost decorată săptămâna trecută de președintele republicii cu cea mai înaltă distincție civilă, anunță Stirile Pro Tv.

(Video) Românca din Italia care a înfruntat Mafia, vizitată de premierul Giuseppe Conte. Premierul României, Viorica Dăncilă, are curaj să-i facă o vizită româncei? 1

Premierul Conte le-a spus jurnaliștilor că a vizitat ”Roxy Bar” pentru că vrea să facă publicitate locului și să ajute la dezvoltarea afacerii, relatează Il Messagerro.

”De ce această vizită neașteptată? Nu am venit din solidaritate, pentru statul a arătat deja asta. Președintele Matarella i-a decorat deja pe aceștia oameni, proprietarii barului sunt Cavaleri ai Republicii. Eu am venit să testez cafeaua și pot să vă spun că este foarte bună. Și am venit să le fac publicitate, pentru că, după ce se sting reflectoarele, se uită, nimeni nu-și mai amintește ce s-a întâmplat”, a declarat Giuseppe Conte.

Roxana este proprietara Roxy Bar, de la periferia Romei. Anul trecut, a dat dovadă de un curaj ieșit din comun când i-a înfruntat de membrii unui clan mafiot celebru – Casarmonica. Datorită ei, justiția italiană i-a condamnat la pedepse cuprinse între 3 și 5 ani de închisoare pe trei dintre membrii clanului.

Pe 1 aprilie, doi membri ai clanului Casamonica au devastat barul deținut de Roxana și soțul ei, Marian, nemulțumiți fiind de faptul că nu au fost serviți înaintea celorlalți clienți. Mai mult, cei doi soți au fost amenințați cu moartea dacă nu se întorc în România.

Roxana nu s-a lăsat intimidată și s-a dus la poliție, unde a depus mai multe plângeri. Femeia a spus atunci că nu poate renunța la tot fără luptă.

Vezi aici Video cu premierul Italiei în barul româncei:

“Plângerea a fost un gest normal. În cartier, clanul Casamonica menține puterea prin frică. Sunt atât de mulți oameni buni care vor o schimbare, dar e nevoie de o nouă mentalitate, iar asta începe cu fiecare dintre noi”, a declarat Roxana acum câteva luni.