(Last Updated On: March 14, 2019)

Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei a decis, marţi, suspendarea tuturor zborurilor în Europa cu avioane Boeing 737 MAX, în urma tragediei aviatice produse duminică în Etiopia. În acest context, în România, zborurile cu aeronave Boeing 737 MAX 8 şi Boeing 737 MAX 9 au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată, începând cu ora 21:00 (ora locală) a zilei de 12 martie 2019, atât în spaţiul aerian naţional, cât şi pe aeroporturi, urmând directivele EASA.

Compania Fly Dubai este singura care operează regulat cursele către Bucureşti cu aeronave din seria B737 MAX, informează stirileprotv.ro.

Tudore Benga: „Am zburat cu un B737 MAX FlyDubai chiar acum două luni. Nici o clipă nu mi-a trecut prin cap că ar fi mai periculos decât oricare alt avion de linie, ba din contră....Într-o scurta conversație pe zborul ăla de vreo cinci ore o stewardesa mi-a dat de înțeles la un moment dat că...” 1

Tudor Benga a scris pe Facebook: „Am zburat cu un B737 MAX FlyDubai chiar acum două luni. Nici o clipă nu mi-a trecut prin cap că ar fi mai periculos decât oricare alt avion de linie, ba din contră. Știam că e unul din cele mai noi și moderne avioane ce operează pe Otopeni . Știam și de faptul că incidentul de anul trecut din Indonezia rămăsese cumva in coadă de pește și născuse ceva controverse printre “avgeeks”.

Într-o scurta conversație pe zborul ăla de vreo cinci ore o stewardesa mi-a dat de înțeles la un moment dat că nu mă putea ajuta în clipa aia fiindcă păzea o ușă. Și asta pentru că pilotul ieșise scurt la toaletă.

După 11 septembrie 2001 cockpiturile avioanelor au devenit niște fortărețe. Toate măsurile fuseseră luate pentru a evita un nou 9/11. Însă noua politică a creat alte riscuri. Nu știi niciodată 100% ce poate fi în mintea celui blocat pe dinăuntru la manșa avionului, precum au arătat două incidente ulterioare, unul în Elveția și unul în Malaezia.

De ce vă zic toate astea? Pentru că stăteam eu azi in plenul reunit al Parlamentului și mă uitam cum trimite Liviu Dragnea bugetul complet nemodificat înapoi la Iohannis fără absolut nici o modificare și după mai puțin de juma’ de oră de dezbatere. Și mă gândeam și la zecile alea de milioane de cetățeni britanici care sunt la 13 zile distanță de ziua Z a Brexitului și habar nu au ce se va întâmpla. Și România și Marea Britanie, în feluri foarte diferite desigur, par niste avioane cu piloți baricadati in cockpit, și cu zeci de milioane de pasageri care habar nu avem când și dacă vom ateriza în siguranță. Am face bine sa ne gândim foarte bine pe viitor și pe cine punem la manșă l dar și cum anume asigurăm închiderea sau deschiderea ușii de la cockpit.”

Pentru TAROM aeronavele comandate, de tip 737 MAX 8, sunt programate să intre în construcţie la finalul anului 2021.

“Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei a dat o decizie în cursul zilei de ieri cu interdicţia acestor avioane Boeing 737 MAX. Contractul de la TAROM prevede achiziţionarea a cinci aeronave, cu termen de livrare 2023. Construcţia lor propriu-zisă va începe la sfârşitul anului 2020, începutul lui 2021. Avem acum o investigaţie în desfăşurare. Trebuie să vedem ce spune investigaţia şi, bineînţeles, dacă sunt anumite probleme, automat vor fi şi rezolvate. Nu sunt aeronave care deja sunt construite”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.