(Last Updated On: March 19, 2019)

Tudor Chirilă are cuvinte de apreciere la adresa judecătoarei care nu s-a lăsat intimidată de jandarmi și a protestat pe treptele Curții de Apel Brașov.

Pe Facebook, Tudor Chirilă a scris: „Judecătoarea care a ieșit ieri singura pe treptele tribunalului, in ciuda intimidării jandarmilor, merita respectul oricărui cetățean care se gândește ca la un moment dat ar putea fi in aceeași situație.

Tudor Chirilă: „Judecătoarea care a ieșit ieri singura pe treptele tribunalului, in ciuda intimidării jandarmilor, merita respectul oricărui cetățean care se gândește ca la un moment dat ar putea fi in aceeași situație.Mi-ar plăcea sa știu ca...” 1

Mi-ar plăcea sa știu ca mesajul asta a ajuns la ea, sa fie sigura ca nu a fost chiar singura pe scările alea. Chiar daca Revoluția din 89 a fost confiscata de o combinație de securiști, foști comuniști si oportuniști, au fost acolo niște oameni care au stat in fața tancurilor si au crezut in dreptul lor de a nu mai accepta regimul Ceaușescu.

Indiferent ca au fost idealiști si manipulați credința lor a fost onesta. Si datorita lor am câștigat câteva drepturi. Printre ele si cel de a protesta pe treptele unei instituții”.

Judecătorii şi procurorii nu renunţă la protestele faţă de Ordonanţa 7. Au fost şi câteva momente de tensiune la Curtea de Apel Bucureşti, pentru că, iniţial, jandarmi nu au vrut să permită protestul pe treptele instituţiei şi i-au alungat pe magistraţi. Asta, deşi, judecătorii şi procurorii au manifestat de fiecare dată în acelaşi loc, potrivit Digi 24.

Mircea Marian: „Judecătoarea Andreea Sârbu refuzând să plece de pe treptele Palatului de Justiție, când jandarmii au vrut să-i evacueze pe magistrații care protestau.
După care, toți ceilalți protestatari au venit lângă ea.
`Un om poate schimba lumea`.