(Last Updated On: March 14, 2019)

Tudor Chirilă a comentat pe Facebook lista de candidați ai PNL, în care s-au strecurat Vasile Blaga și Gheorghe Falcă, cu o imagine foarte proastă în rândurile nemulțumiților de politicile PSD.

Tudor Chirilă: „Aș vrea să nu uităm de sloganul ăsta, “PSD și PNL aceeași mizerie”. Știu că o să-mi sară în cap multă lume că nu e momentul de filosofie, că e nevoie de opoziție unită, bla, bla, bla. Eu cred că asta ar însemna să băgăm rahatul sub preș.

Tudor Chirilă, înainte de candidatura lui Rareș Bogdan: „Știu că o să-mi sară în cap multă lume...Cum poți să vii în fața alegătorilor cu personaje ca Vasile Blaga și Gheorghe Falcă? Există datorii la acești oameni. Nu a reușit partidul să ...” 1

Pentru că de fapt asta face PNL acum. Știm foarte bine și sunt zeci de mărturii despre fraternități silențioase între primari PSD și PNL în teritoriu, care se contrează doar de fațadă. Nu avem memoria atât de scurtă încât să uităm monstrul USL.

Iar lista PNL de la europarlamentare spune multe despre incapacitatea acestui partid de a se reforma. Cum poți să vii în fața alegătorilor cu personaje ca Vasile Blaga și Gheorghe Falcă? Există datorii la acești oameni. Nu a reușit partidul să construiască o listă curată de oameni cu viziune pentru traseul României în Europa.

Răspunsul este nu. Sunt convins că existau resurse în partidul lor ca lista asta să arate mult mai bine și să fie cu adevărat relevantă, dar se pare că reforma și promovarea oamenilor curați și bine intenționați nu câștigă în PNL.

Atenție asta nu e o invitație la boicot, vreau doar să punctez faptul că nu suntem proști (…)”

PNL și-a definitivat lista pentru alegerile din 26 mai, iar joi aceasta va fi aprobată în cadrul Biroului Executiv și a Biroului Politic Național, informează Hotnews.

Pe masa conducerii lărgite a PNL va fi pusă următoarea listă de candidați.
1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV
2. Mircea Hava, primar Alba Iulia

3. Siegfried Mureșan, europarlamentar
4. Daniel Buda, europarlamentar
5. Adina Vălean, europarlamentar

6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL
7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL

8. Gheorghe Falcă, primar Arad
9. Cristian Bușoi, europarlamentar

10. Marian Jean Marinescu, europarlamentar
11. Vlad Nistor
12. Mihai Țurcanu, europarlamentar