(Last Updated On: March 10, 2019)

Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a construit în mod simbolic primul metru de autostradă în Moldova a veni cu noi precizări privind acțiunea sa.

“Ieri am aflat cu amuzament că am fost expropriat. Situaţia este de râsu-plânsu pentru că eu chiar am sunat şi am întrebat: oameni buni, am construit-o pe terenul meu, sau al altora?

Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă în Moldova. „Am aflat cu amuzament că am fost expropriat. Situaţia este de râsu-plânsu pentru că eu chiar am sunat şi am întrebat”: 1

Deşi întrebarea asta am pus-o de la început şi am verificat unde se construieşte. Terenul îmi aparţine din 2014. Vreau să precizez că domnul primar este unul dintre fanii manifestului nostru.

Omul ne ajută să rezolvăm şi cu parcările, este foarte încântat, este de acord cu manifestul nostru. Am solicitat la primărie un certificat de urbanism, ne trebuia aviz de la CNAIR, ne trebuia un aviz de la poliţie. Eu când am construit am avut echipă de avocaţi care m-a sfatuit în felul următor: Acest metru de autostradă trebuie să fie construit la depărtare de drumul judeţean. L-am construit la 50 de metri, unde nu avem nevoie de avize. Toate avizele au venit pe negaţie”, a spus Ştefan Mandachi la Antena 3.

“Terenul este în proprietatea dumnealui. În data de 1 martie i-am solicitat certificat de urbanism, i-am solicitat avizele. Dumnealui a prezentat aceste avize. În urma avizelor prezentate, în data de 8 martie am emis autorizaţie de contrucţie pentru panoul publicitar.

În ceea ce priveşte metrul de beton, este pe un teren agricol. Este o actiune temporală şi solicită autorizaţie pentru lucrările care nu au mutaţie. Nu ne interesează să sancţionăm, dimpotrivă, sprijinim”, a spus primarul din localitatea unde a fost construită, la Antena 3.

Primarul Miron Neculai: „PRIMUL METRU DE AUTOSTRADĂ S-A FACUT LA BOSANCI,SUCEAVA !!!! Ca primar al comunei Bosanci,aveți din partea mea toată susținerea domnule Mandachi !!!!!”

Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă în Moldova. „Am aflat cu amuzament că am fost expropriat. Situaţia este de râsu-plânsu pentru că eu chiar am sunat şi am întrebat”: 2

Ștefan Mandachi a declarat, la Digi24, că muncitorii care l-au ajutat la construcție nu au știut despre inițiativa antreprenorului. „Le-am spus că vreau să filmez o reclamă la Spartan”, a mărturisit omul de afaceri.

„Le-am spus că vreau să filmez o reclamă la Spartan. Acolo este un teren pe care existau două panouri de ani de zile și scria: Restaurant, nu știu ce. Și le-am spus: Dom’le, vrem să filmăm, că vedeau camere, era echipa, eram foarte mulți acolo pentru că vedeți că e făcut foarte profesionist și atunci eu spuneam: Hai că începem reclamă!

Și spuneam două-trei cuvinte în plus, ca să-i păcălesc cumva și după aia spuneam: Primul metru de autostrada s-a construit! Și toată lumea credea…” a declarat Ștefan Mandachi.