(Last Updated On: March 20, 2019)

O familie de români cu două fete s-a hotărât să se întoarcă din Anglia din cauza ostilității față de străini în contextul Brexit-ului. Au început să resimtă ostilitatea la câteva luni după ce Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană.

Maria e de 10 ani în Marea Britanie, şi-a cunoscut acolo soţul, pe Adi, acolo li s-au născut fetiţele, dar nu mai vor să trăiască într-o ţară în care se simt din ce în ce mai nesiguri, informează observator.tv.

Speriați de Brexit. O familie de români cu două fetiţe mici se teme să mai trăiască în Anglia şi se întoarce acasă 1

Maria aștepta să vadă un doctor, la un spital din Londra, când o femeie în vârstă i-a spus că mai bine s-ar întoarce în ţara ei, România.

Românca era însărcinată şi aproape să nască în ziua în care a auzit-o pe acea femeie spunându-i: “Eşti o străină, locul tău nu e aici. Pleacă!”

Femeia de 31 de ani, care le-a cerut reporterilor de la Reuters să-i folosească doar prenumele, a declarat că acum se pregătește să părăsească Marea Britanie, în cursul acestui an, cu soțul ei și cu cei doi copii, speriată de ceea ce ea numeşte xenofobie. În plus, cheltuielile sunt deja foarte mari, în locul unde locuiesc la Londra.

“După Brexit, am simțit cu toţii, într-un mod evident, că nu suntem doriţi aici.”, a spus Maria. “Nu vreau ca fetele mele să crească în acest mediu.”

Ea își face griji şi se teme că fetele ar putea fi agresate la şcoală. Anul trecut, bunicul ei venit în vizită din România și fiica sa de doi ani se jucau într-un parc, când o femeie a venit la ei şi i-a acuzat că sunt hoţi.

Maria şi Adi sunt decişi să plece din Anglia: “Brexit e o neunie. Nu cred că aveau nevoie să iasă din UE. Noi am fost foarte afectaţi, e prea multă incertitudine, aşa că ne întoarcem acasă.”