(Last Updated On: March 20, 2019)

Probleme pentru un șofer român de TIR, în Franța. Acesta a fost agresat și blocat pe autostradă de “vestele galbene”.

Şoferul român a intenţionat să iasă de pe autostradă spre un loc de odihnă, în apropiere de Carcassonne, dar a fost oprit de un baraj instalat de protestatarii denumiţi “vestele galbene”. Şoferul a avut inspiraţia să nu coboare din cabină şi în acelaşi timp să pornească funcţia de înregistrare a camerei de pe telefonul mobil.

Şofer român de TIR în Franța agresat și blocat pe autostradă de "vestele galbene": "Dă-ne 100 de euro, aici e Franţa!" 1

Unul dintre protestatari s-a agăţat de oglina laterală a camionului românului, începând să urle la el şi să-i spună că nu îşi poate continua călătoria. Timp de trei minute, tânărul identificat de poliţie cu ajutorul altui şofer care a filmat şi el, îl ameninţă pe român şi loveşte camionul, scrie lindependant.fr, preluat de Observator Tv.

“Dă-ne 100 de euro, aici e Franţa. Apoi parchează acolo.”, se aude tânărul francez, în vârstă de 30 de ani, pe înregistrarea făcută pe 3 decembrie anul trecut. El a fost arestat şi judecat pentru extrocare, recunoscându-şi faptele în faţa tribunalului.

A fost condamnat la o amendă penală de 500 de euro, jumătate fiind suspendată sub control judiciar. Sursa citată scrie că va trebui să achite doar 200 de euro, dacă plăteşte amenda într-un interval de o lună de la pronunţarea sentinţei.