(Last Updated On: March 13, 2019)

Simona Halep nu a rezistat la turneul Indian Wellws. A fost eliminată marți noapte de Marketa Vondrousova, 2-6, 6-3, 2-6.

Simona Halep va pierde locul secund, după competiţia din California, informează Digi Sport.

Sportiva din Constanţa spera să aibă un parcurs cât mai lung la Indian Wells, acolo unde, din 2013, de când a urcat vertiginos în clasament, fusese o singură dată eliminată mai devreme de sferturile de finală. Pe lângă performanţa în sine, Simo “vâna” şi locul întâi, deţinut de Naomi Osaka. Iar premisele păreau favorabile, în condiţiile în care în primele trei tururi nu mai puţin de 10 capi de serie au părăsit competiţia.

Simona Halep eliminată de la Indian Wells. Coboară în clasamentul WTA. Cum arătă clasamentul 1

Din păcate, Simona Halep a avut în Vondrousova un adversar redutabil, iar jocul sportivei noastre a fost departe de cel ideal (a reuşit doart 6 winners, într-un meci de trei seturi). În consecinţă, românca nu doar că nu o va depăşi pe Osaka în clasament, dar va coborî pe locul trei, începând de luni.

Simona Halep, schimb de locuri cu Petra Kvitova
Kvitova va urca pe locul secund, chiar dacă a fost eliminată în turul doi la Indian Wells. Cehoaica avea de apărat puţine puncte, în 2018 ea oprindu-se în turul trei. Astfel, ea va fi pe minus doar 55 de puncte, după competiţia din California. Halep avea, în schimb, de apărat semifianla din 2018, astfel că va pierde 270 de puncte.

De notat că Simona ar putea aluneca în afara podiumului mondial chiar, dacă Pliskova va câştiga turneul.

Cum arată TOP 3 WTA în acest moment (doar Naomi Osaka mai e în competiţie)
1. Naomi Osaka – 5991 puncte

2. Petra Kvitova – 5550 puncte

3. Simona Halep – 5457 puncte