(Last Updated On: March 21, 2019)

FIDESZ a fost suspendat din Partidul Popular European, ultimul pas spre excludere. O româncă din Budapesta explică de ce partidul premierului Viktor Orban a fost suspendat din PPE.

Pe perioda suspendării, Fidesz nu poate luat parte la nici o decizie a conducerii PPE iar readmiterea partidului ca membru cu drepturi depline ar urma să fie decisă de un „consiliu al înțelepților”, condus de fostul președinte al Consiliului european, Herman van Rompuy, anunță Europa Liberă.

Româncă din Budapesta: „FIDESZ suspendat din PPE ... migrația, am simțit-o pe pielea mea si nu doresc sa mai vad așa ceva....Acum câțiva ani, am avut o părere foarte buna despre Viktor Orban. A ridicat Ungaria...” 1

Daniela Dobre: „FIDESZ suspendat din PPE (momentan suspendat, încă nu eliminat)!!!!!
Acum câțiva ani, am avut o părere foarte buna despre Viktor Orban. A ridicat Ungaria din groapa in care a băgat-o Gyurcsany si MSZP. Dar odată cu trecerea anilor, trebuie sa recunosc ca a cam luat-o razna.

Toată propaganda asta cu migrația, Soros si UE a depășit limitele bunului simt. Daca dați o căutare pe pagina mea înapoi in vara lui 2015, o sa vedeți ca timp de câteva luni tema a fost migrația, am simțit-o pe pielea mea si nu doresc sa mai vad așa ceva.

Am fost de acord cu gardul de la graniță si sunt si acum. Nu mi-am dorit mii de oameni trecând ilegal granițele, nu-mi doresc nici astăzi. Dar de atunci au trecut 4 ani, ani in care altceva nu am auzit si nu am văzut decât texte antimigratie. Afișele au împânzit toată Ungaria, orice discurs este despre migrație si Soros+UE. In autobuz oamenii vorbesc despre migranți.

Uniunea Europeana este călcată in picioare, dar banii europeni se iau. S-a depășit acea linie care desparte grija fata de tara si cetățeni si drumul spre radicalizare si nebunie.

De schimbat nu ai cu cine sa-l schimbi, pentru ca in Ungaria nu exista opoziție, nu poți sa lași Ungaria in mana opoziției, doamne ferește. Tot ce pot sa sper, este ca Orban își va reveni din aceasta nebunie, pentru ca altfel, chiar este un bun politician.

Ca sa fiu înțeleasă, Uniunea Europeana nu este perfecta, dar nici așa spurcata cum o prezintă Orban. Victor Orban nu este nebun de legat, dar a luat-o razna si ar trebui sa se gândească ce spune si ce face.

Știu ca o sa îmi sară in cap prietenii maghiari, asta e, răspund pentru părerile mele, dar de data asta, Orban si-a făcut-o cu mana lui”.