(Last Updated On: March 19, 2019)

Proteste fără precedent la simularea pentru Bacalaureat al elevilor de clasa a 12-a. Elevii au predat foaia albă sau au scris pe lucrări nemulţumirile faţă de sistemul de învăţământ românesc.

Printre nemulțumiri se numără structura examenelor, programa şcolară, fondul clasei, orarul elevilor şi arhitectura curriculară, informează observator.tv.

Protestul elevilor la simularea de Bac. Au predat foaia albă sau au scris pe lucrări nemulţumiri. „Am scris cinci pagini despre problemele din sistem şi despre cum le putem rezolva ...” 1

“Am scris cinci pagini despre problemele din sistem şi despre cum le putem rezolva pentru că, aşa cum am încurajat şi alţi elevi” a spus Petru Apostoaia, elev.

“Pentru a arata ca nu sunt un elev indolent si insolent, am raspuns la intrebari, dar mi-am facut si manifestul la subiectul 3. Am avut un mini dialog cu profesorul care va corecta” a spus Tudor Panait, preşedintele elevilor Bucureşti.

Şi au primit mesaje de susţinere din toate colţurile ţării, inclusiv de la profesori.

“Pentru prima data in sistemul public de educatie, in 30 de ani, elevii atrag atentia ca nu rezultatul este de prima relevanta, ci intregul proces, care inseamna transformarea de sistem a educatiei in Romania” a declarat Marian Staş, specialist în educaţie.

Mulţi dintre tineri s-au gândit să nu se prezinte deloc la examen. 10 la sută dintre cei din Bucureşti nu au fost la simularea de Bacalaureat.