(Last Updated On: March 14, 2019)

Mari Smith, una dintre cele mai cunoscute voci ale marketingului mondial, recomandă utilizatorilor de Facebook să-și schimbe parola după ce ar fi fost depistate activități suspecte.

Mari Smith: „Am auzit de o activitate suspectă în care oamenii se pot conecta la conturile Facebook ale altor utilizatori. Acest lucru a început să se întâmple după căderea de ieri. Ca măsură de precauție, este recomandat să faceți imediat următoarele:

Facebook Marketing Expert: „Am auzit de o activitate suspectă în care oamenii se pot conecta la conturile Facebook ale altor utilizatori. Acest lucru a început să se întâmple după căderea de ieri. Ca măsură de precauție, este recomandat să faceți imediat următoarele”: 1

Accesați setările dvs. Facebook> Securitate și conectare:

1️⃣ Schimbați parola.
(Ideal cu 12-15 caractere, litere mari și mici, caractere și numere speciale, dacă vă puteți aminti parola nu este suficient de puternică, folosiți un manager de parole.

2️⃣ Deconectați-vă din toate sesiunile.
(Pe mobil: atingeți pictograma 3 linii> setări> securitate și conectare> unde v-ați conectat> Dacă vedeți o sesiune activă pe care știți că nu a fost făcută de dvs., faceți clic pe meniul derulant și alegeți că nu sunteți dumneavoastră.)

3️⃣ Configurați autentificarea cu doi factori, dacă nu ați făcut-o deja.

4️⃣ Examinați lista de autentificări autorizate și eliminați toate cele care nu mai sunt aplicabile.

5️⃣ Activați alerte cu privire la Conectări nerecunoscute.
(Veți primi o alertă atunci când cineva se conectează la contul dvs. dintr-un dispozitiv sau browser nerecunoscut, dar dacă aveți setarea 2FA, acesta nu va putea intra.)

6️⃣ Configurați “Alegeți 3 până la 5 prieteni pentru a contacta dacă sunteți blocat”.

7️⃣ De asemenea, puteți revizui secțiunea Aplicații și site-uri și  elimina aplicațiile nedorite sau neutilizate. (De când s-a produs o încălcare a datelor anul trecut prin Cambridge Analytica, Facebook a făcut numeroase modificări aduse aplicațiilor și acum orice aplicație pe care nu o utilizați în ultimele 90 de zile va fi eliminată automat și introdusă în fila “expirat”.)

Cred că asta e pentru moment.

În mod evident, # FacebookBlackout2019 a făcut un pic de dezastru! Cel mai bun lucru este să preluați controlul asupra securității contului dvs., dacă puteți”.