(Last Updated On: March 8, 2019)

În data de 8 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Poliția Română prezintă pe Facebook povestea Aurei – o mamă luptătoare.

„Este povestea colegei noastre Aura, luptătoare la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Buzău și, mai presus de orice, mamă. Frumusețea fizică este lesne de observat, forța … o subînțelegem din fotografie, iar pentru căldura sufletească garantăm noi, cei care am avut ocazia să vorbim cu ea.

Poliția Română: „Este povestea colegei noastre Aura, luptătoare la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și, mai presus de orice, mamă. Frumusețea fizică este lesne de observat, forța ... o subînțelegem din fotografie, iar pentru căldura sufletească ...” 1

Acasă are o minune de aproape 2 anișori, un soț care o susține, iar la serviciu are o a doua familie. Sunt vorbele ei. Ce altceva ne-a mai spus? Vă lăsăm să descoperiți singuri”, scriu cei de la Poliția Română.

„Să începem cu îngerașul tău….

AURA: Este cel mai mic dintre copiii SAS-ului (n.n. Serviciul pentru Acțiuni Speciale). Cam toți colegii au copii, iar el e cel mai mic …și foarte activ, nu știu cu cine o semăna Poliția Română: „Este povestea colegei noastre Aura, luptătoare la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și, mai presus de orice, mamă. Frumusețea fizică este lesne de observat, forța ... o subînțelegem din fotografie, iar pentru căldura sufletească ...” 2

Cine rămâne cu el când pleci noaptea la acțiune?

AURA: O am pe mama! Dar și când mă întorc acasă … începe balul. Oricât de obosită aș fi, dăm drumul la muzică, dansăm, vrea să plecăm ”pa” și așa facem … Nu duc problemele de la serviciu acasă și nici invers!

Cum decurge o zi normală din viața ta?

AURA: Mă trezesc dimineața, ca orice om, plec la serviciu … E mai complicat dacă se trezește bebe înainte să ies pe ușă. Atunci trebuie să mai dansez puțin cu el, să râdem … întotdeauna iau în calcul și posibilitatea asta când hotărăsc ora plecării. Bebe poate fi fooooarte convingător Poliția Română: „Este povestea colegei noastre Aura, luptătoare la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și, mai presus de orice, mamă. Frumusețea fizică este lesne de observat, forța ... o subînțelegem din fotografie, iar pentru căldura sufletească ...” 2 Apoi merg cu băieții la antrenamente, la misiuni … Chiar merg cu drag la serviciu. Acolo e a doua mea familie.

Știm că ești singura femeie de la SAS Buzău. Te răsfață colegii sau dimpotrivă?

AURA: Nu mă simt răsfățată. Mă tratează ca de la egal la egal. Iar eu știu că nu sunt nici vreun ghimpe în coastă pentru ei și nici veriga slabă a echipei. Toți muncim după principiul ”știi când pleci, nu știi când te întorci”.

Ai avut momente în care oamenii nu te-au luat în serios pentru că ești femeie?

AURA: Nici măcar nu își dau seama că sunt femeie. La percheziții sau în alte acțiuni port cagula și tot echipamentul…. Mi se văd doar ochii.

Superbi ochii! Ai cuprins tot cerul în ei! De la cine i-ai moștenit?

AURA: De la bunica din partea tatălui. Și i-am dat, la rând-mi, moștenire fiului meu.

De 8 martie, care ar fi mesajul tău pentru femei?

AURA: Să nu uite că sunt puternice!

Îți mulțumim, dragă Aura, pentru tot ce faci. Suntem tare mândri de tine!

Oameni buni,

Prețuiți femeia, nu doar de 8 martie, ci în fiecare zi!

Să aveți primăvară în suflet!”, transmit aceștia.

Și reprezentanții Jandarmeriei Brașov au transmis un mesa cu această ocazie.

„Zâmbete și flori, într-o zi specială

Poliția Română: „Este povestea colegei noastre Aura, luptătoare la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și, mai presus de orice, mamă. Frumusețea fizică este lesne de observat, forța ... o subînțelegem din fotografie, iar pentru căldura sufletească ...” 4

Într-o atmosferă caldă și prietenoasă, de primăvară, am schimbat registrul activităților curente și am adus un zâmbet pe chipurile colegelor noastre prin intermediul cuvintelor exprimate, a ambianței muzicale inspirate de primăvară și, nu în ultimul rând, al florilor și surprizelor dulci, pe care le-am oferit.

La mulți ani tuturor femeilor, mame, soții, surori, prietene, iubite!”